Fotos, vídeos, testimonis o relats d’aquesta època històrica

Diputació vol crear un arxiu de la memòria col·lectiva del confinament

Ruth Sanz és la diputada responsable de l'Arxiu

La Diputació de Castelló s’ha proposat documentar i custodiar per a la posterioritat les vivències i experiències personals i col·lectives dels veïns i veïnes de la província durant l’estat de confinament. Per a fer-ho possible, des del Servei d’Arxiu s’obrirà un formulari web a través del qual, les persones interessades, podran aportar els seus testimonis en diversos formats.

Ruth Sanz, la diputada responsable de l’Arxiu, ha apel·lat a tots els castellonencs a que s’unisquen a aquesta iniciativa perquè “deixen la seua xicoteta empremta en la història de Castelló”. “El que passa avui”, ha dit, “demà serà història, per això, participant, contribuirem a preservar el que ha passat des dels ulls i la memòria col·lectiva dels que formem aquesta província”.

Pel que fa al tipus de materials que tindran cabuda dins d’aquest nou arxiu del confinament, Sanz ha avançat que s’acceptaran tant fotografies o vídeos com textos, àudios, dibuixos, relats o diaris. “L’únic que demanem és que siguen documents que evidencien l’excepcionalitat del moment que vivim”. Tot aquest material també podrà ser cedit a la Diputació, qui es compromet a conservar i preservar tots els documents rebuts.

Les aportacions poden ser realitzades per persones individuals, famílies, associacions o qualsevol entitat de la província de Castelló.

La diputada d’Arxiu ha assegurat que la intenció “és difondre el material històric a través del Portal de l’Arxiu i per les xarxes socials”, una idea que es concretarà més endavant.

Directe