El Ple acorda reactivar l’economia local i protegir els sectors socials més vulnerables

Els quatre grups municipals han aprovat per unanimitat una declaració institucional en relació a la covid-19

El Ple de l’Ajuntament de Benicarló ha aprovat per unanimitat una declaració institucional sobre l’emergència sanitària i social sobrevinguda com a conseqüència de la Covid19. La declaració, que han votat favorablement el PSPV-PSOE, Partit Popular, Ciudadanos i Compromís, es compromet a «conjuminar esforços per a fer front a la crisi més greu que ha patit la nostra societat des de fa dècades» i se centra en tres objectius: en primer lloc, donar solució a l’emergència sanitària per a minimitzar els contagis; en segon lloc crear un escut social que pal·lie la situació econòmica que estan patint moltes persones; i en tercer lloc, contribuir a la recuperació econòmica de Benicarló.

La declaració també posa èmfasi en què «totes les forces polítiques treballarem juntes amb l’objectiu comú de sortir de l’actual emergència sanitària i establir les bases per a una ràpida recuperació econòmica i social». «Hem de fer un exercici de responsabilitat —han acordat els quatre grups— i sumar esforços. La ciutadania ens està esperant».

Els acords que s’especifiquen en el text van en la direcció de canalitzar iniciatives que contribuïsquen a la reactivació de l’economia de Benicarló a través de mesures com l’aplicació d’un nou calendari fiscal, la suspensió de taxes i tributs mentre dure l’estat d’alarma, l’ajuda a sectors productius fonamentals com pimes, autònoms, sector turístic o comerç local i la protecció dels sectors socials més vulnerables.

Ple extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Benicarló

Finalment, la declaració institucional reclama al Govern d’Espanya que es puga destinar el romanent de tresoreria i el 100% del superàvit a accions que tinguen per objecte línies d’ajuda per a pimes i autònoms.

El text també recull les condolences de la Corporació Municipal a les famílies de les persones que han perdut la vida per la Covid-19 i fa un reconeixement especial a «tots els professionals que estan lluitant contra aquesta pandèmia», en referència al personal sanitari, cossos de seguretat, treballadors del sector de l’alimentació i també del transport, la indústria i la pesca, treballadors de l’Ajuntament «i a totes les persones que estan al peu del canó per a què la nostra societat no s’ature».

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha agraït als grups municipals de l’oposició (Partit Popular, Ciudadanos i Compromís) la seua predisposició per arribar a un acord conjunt i ha constatat que «ara que comencem la desescalada, és moment d’anar tots de la mà amb un objectiu clar: establir les bases per a aconseguir una ràpida recuperació econòmica i social».

Xaro Miralles també ha mostrat el seu agraïment «al poble de Benicarló, que s’està comportant de manera exemplar durant aquest llarg confinament» i s’ha compromès a «treballar sense descans per a què Benicarló torne a ser una ciutat oberta al mar, participativa, capdavantera i treballadora que sortirà endavant amb l’ajuda de tots».

Directe