Peníscola intensificarà els controls d’accessos per a aquest pont de maig

En previsió que puguen dur-se a terme intents d'accés a segones residències

La Policia Local de Peníscola ha previst un dispositiu especial per a aquests dies en què s’acosta el pont del primer de maig, amb l’objectiu de minimitzar les possibles arribades a segones residències. Durant tot l’estat d’alarma s’ha mantingut, diàriament, un sistema de controls intermitents en punts diferents de la localitat, per a dur a terme controls de mobilitat i en els diferents accessos a la població.

El dispositiu proposat pel municipi per a aquests dies, en previsió que puguen dur-se a terme més intents d’arribades a la població, contempla la concentració dels controls en dos punts d’accessos principals, i es podrà tallar amb tanques els accessos secundaris, desviant així el flux de possibles vehicles que puguen accedir al municipi per dos únics punts vigilats per agents.

Des de la Policia Local s’estima necessària “l’estricta vigilància i control dels accessos a la localitat, per a la qual cosa resulta bàsic canalitzar el trànsit a les vies principals d’accés al municipi”, que han romàs i romanen lliures en tot moment, i on la Policia local i la Guàrdia Civil poden realitzar els necessaris controls d’accés. “Els camins rurals suposen una manera d’escapar del control d’accessos i es converteixen en vies incontrolades per les quals s’incompleixen les mesures que limiten la circulació decretades pel Govern, posant en risc el control de la pandèmia” es valora des de la Prefectura de la Policia Local. Resulta “imprescindible per a evitar l’expansió de la infecció en la nostra població, fins al moment lliure de focus d’infecció, tancar determinats camins rurals i dirigir el trànsit a les vies principals d’accés al municipi”.

El tancament d’accessos secundaris i redirigir el trànsit als accessos principals és una mesura que, amb la finalitat de garantir l’acompliment de les restriccions de mobilitat per l’estat d’alarma, han adoptat nombrosos ajuntaments al llarg de tota la geografia de la Comunitat Valenciana i en altres punts de l’Estat.

Per això, s’ha comunicat des de l’Ajuntament de Peníscola a la Subdelegació del Govern de Castelló la “necessitat d’adopció de mesures de limitació del trànsit mitjançant tanques mòbils, amb la seua oportuna senyalització, en els camins rurals i vies secundàries” i, amb aquesta finalitat, s’ha sol·licitat que es dispose l’oportuna col·laboració de la Guàrdia Civil, amb la Policia Local.

Directe