Morella modifica el calendari fiscal

L’objectiu és facilitar el pagament d’impostos a causa de la situació d’Estat d’Alarma

L’ajuntament de Morella modifica el seu calendari fiscal amb la finalitat de facilitar el pagament d’impostos municipals a les veïnes i veïns de la ciutat. D’aquesta manera, per al segon termini que anava 5 de maig al 6 de juliol, no es passarà cap rebut, ja que tots han sigut traslladats per al tercer i quart termini respectivament.

El nou calendari fiscal queda així:

▸ Primer període – Des del 16 de març fins al 20 de juny, impost de vehicles.

▸ Segon període – Des del 5 de maig fins al 6 de juliol, cap impost.

▸ Tercer període – Des del 6 de juliol al 7 de setembre, taxa del Consorci de residus Z1 i el 50% IBI URB/IBICES.

▸ Quart període – Des del 15 de setembre al 16 de novembre el 50% IBI URB/IBICES, la taxa de fems, IBI RUS i IAE.

Pel que fa a les domiciliacions, també s’ha ampliat el termini per a aquelles persones que domicilien els rebuts en les entitats bancàries. El cobrament de cada període queda així:

▸ Primer període – 3 d’abril.

▸ Segon període – Cap impost.

▸ Tercer període – 6 d’agost.

▸ Quart període – 15 d’octubre.

D’altra banda, en la Junta de Govern celebrada avui s’han aprovat altres mesures referents a alguns serveis municipals. En el cas de l’Escola Municipal de Música i el Taller de Memòria, sols es cobrarà la primera part de març i l’ajuntament assumirà íntegrament el servei fins a final de curs. En el cas del Centre Formatiu, Centre de Dia i Aparcament de l’Albereda, es pot ajornar el rebut sense cap cost per a aquelles persones o empreses que ho necessiten. Finalment, el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I, com ja es va informar, s’amplia la validesa dels carnets de manera automàtica, encara que a aquelles persones que ho sol·liciten, se’ls tornarà la part proporcional del cost.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “estem en una situació difícil, en la qual cal facilitar la vida de la ciutadania que ha reduït els seus ingressos a causa de la paralització d’activitats laborals”.

Rhamsés Ripollés es l’alcalde de Morella

L’edil ha explicat que “des de l’ajuntament hem ajornat els terminis de pagament de la resta de períodes d’aquest any 2020, així com ajornat els rebuts d’alguns serveis municipals i assumit el pagament d’aquells que no es poden portar a terme durant l’Estat d’Alarma”.

Cal destacar també totes les mesures que s’han adoptat en suport a les famílies més vulnerables com l’ampliació del banc d’aliments o vals de compra per a menjar. A més, l’ajuntament treballa en altres mesures de suport a les empreses “sent conscients que caldrà reestructurar el pressupost municipal en molts d’aspectes a causa d’esta situació” ha afegit Rhamsés Ripollés.

Directe