Diputació coordinarà l’adquisició de mascaretes per als 135 pobles de la província

Es busca centralitzar la compra de material de protecció homologat

El president de la Diputació, José Martí

La Diputació de Castelló, al costat de l’empresa local que ha importat les 50.000 màscares adquirides per la institució per als ajuntaments en les últimes setmanes, coordinarà una gran operació de compra de màscares dirigida als 135 municipis de la província.

El president de la Diputació Provincial, José Martí, ha explicat que aquesta empresa ha traslladat a la institució provincial que està en condicions de proveir de màscares homologades a tots els municipis de la província, en un termini aproximat de tres a quatre setmanes. “Per qüestions administratives, la Diputació de Castelló no pot fer-se càrrec d’una operació d’aquesta magnitud en aquest moment, per la qual cosa el nostre paper consistirà a coordinar aquesta compra per a agilitar els tràmits, però serà cada ajuntament el que pague les màscares que sol·licite”. En aquest sentit, Martí ha afegit que “a mitjà termini estudiarem la possibilitat de crear una línia d’ajudes específica que subvencione part de les despeses que hagen tingut els consistoris per la compra d’aquestes màscares, ja que el nostre principal objectiu és ajudar els nostres municipis a superar aquesta crisi amb tots els mitjans de què disposem”.

El president ha destacat que “la Diputació posa aquesta opció a la disposició dels ajuntaments perquè som conscients de les dificultats existents per a adquirir aquest material, ja que hi ha un desproveïment global d’aquest”. En aquest sentit, cal remarcar que les màscares que es compraran seran del mateix tipus que les subministrades per la Diputació, màscares homologades FFP2.

Una vegada es recopilen les necessitats de totes les localitats de la província es donarà trasllat a l’empresa, encara que el nombre final de màscares que rebrà cada ajuntament pot estar condicionat per les dificultats que existeixen per a aconseguir aquests subministraments i l’estoc total de què dispose l’empresa.

En els últims dies, la Diputació de Castelló ha pogut tramitar amb èxit la compra de 50.000 màscares homologades FFP2, a través d’una empresa de la província que les ha importades des de la Xina. En total, la institució ha invertit més de 150.000 euros en l’adquisició de tota mena de material de protecció: 80.000 guants, 50.000 màscares, 2.000 vestits de protecció, 1.100 ulleres, 1.500 litres de gel desinfectant i 5.000 litres de lleixiu. “Es tracta d’una operació pionera al nostre país, ja que som l’única diputació que ha distribuït aquestes màscares, juntament amb un altre material de protecció, als 135 municipis de la província i les set mancomunitats existents”, ha recordat Martí.

Directe