Els ajuntaments tindran “en pocs dies” un total de 5,6 milions

Diputació activa el pagament del Fons de Cooperació Municipal per a injectar liquiditat a la província

El president de la Diputació, José Martí

La Diputació de Castelló activarà a partir del pròxim dimarts el pagament dels 5,6 milions d’euros que aporta al Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana per a injectar liquiditat als ajuntaments de la província. Ho ha anunciat el president José Martí, qui ha informat que «una vegada que la Generalitat Valenciana ens ha remés l’informe sobre el grau de compliment de les obligacions pressupostàries dels diferents municipis, ens posarem a la feina el primer dia hàbil per a activar la maquinària de pagament». Es refereix a la documentació remesa pels Serveis de Tutela Financera de les Entitats Locals, dependents de la Direcció General d’Administració Local, en la qual s’informa sobre la situació en la qual es troben els ajuntaments respecte a la liquidació del pressupost de 2018.

Una vegada que la Diputació disposa d’aquest informe legalment preceptiu, activa el procés de pagament «perquè en qüestió de pocs dies els ajuntaments puguen tindre ingressades en els seus comptes les quantitats que els corresponen».

En aquest sentit, el president ha recordat que «per primera vegada en la història, en 2020 la Diputació de Castelló realitza una aportació de 5,6 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal, que és exactament la mateixa quantitat que aporta la Generalitat». En la seua opinió, «és una molt bona notícia perquè d’aquesta forma es transferirà als ajuntaments de la província un total de 11,2 milions d’euros que serviran per a proporcionar liquiditat i autonomia municipal amb aquest fons de caràcter incondicionat i no finalista».

José Martí ha manifestat que «continuem avançant conforme al full de ruta que ens marquem el passat 28 de juny quan vam accedir al govern de la Diputació per a fer de la institució una administració intermunicipal, la vocació de la qual és estar al costat dels ajuntaments, especialment dels més xicotets, una vocació que cobra molt més sentit en un temps d’emergència sanitària com el que estem vivint».

El president ha agraït el bon fer del diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, i dels funcionaris de la casa, «perquè a pesar que el 90% de la plantilla es troba en situació de teletreball, la maquinària de la Diputació continua funcionant amb un ritme satisfactori».

Directe