Bombers activa el seu dispositiu de nevades i fortes pluges a la província

L'interior nord de Castelló té risc de nevades amb acumulats de fins a 5 cm als 800 metres

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) ha activat de manera preventiva el dispositiu de nevades davant l’avís taronja emés des de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i la preemergència activada per part de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Asvre).

En concret, Aemet ha emés avís taronja per a l’interior nord de Castelló per risc de nevades amb acumulats de fins a 5 cm en cota de 800 metres, la qual cosa ha obligat a la Avsre a establir preemergència nivell taronja per a aqueixa zona de la província.

Així mateix, Aemet ha emés també un avís groc per a l’interior sud per nevades de fins a 2 cm i avís groc per pluges per a la totalitat de la província de Castelló, on podrien acumular-se fins a 80 litres/m² en 12 hores.

A la previsible baixada de temperatures i el risc de neu i pluja, es vol insistir que s’extreme la precaució a l’hora d’utilitzar els diferents sistemes de calefacció per a evitar possibles incendis en els habitatges.

▸ Davant aquests fenòmens, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló té activat un important dispositiu que consta dels següents mitjans:
⌙ 18 màquines quitaneu.
⌙ 8 vehicles saler.
⌙ 30 vehicles auxiliars.
⌙ 250 tones de sal.
⌙ 200 efectius humans diaris.
⌙ Parcs de Bombers de Benicarló, Oropesa, Nules i Segorbe.
⌙ URM (Unitat de Rescat de Muntanya).
⌙ Equipament específic de rescat en muntanya per a la URM:
⌙ Moto de neu de rescat per a URM.
⌙ ATV (AllTerrainVehicle) dotat d’erugues per a rescat en neu, assignat a URM.
⌙ URA (Unitat de rescat aquàtic) amb embarcacions de rescat als parcs de bombers de Benicarló, Oropesa. Nules i Segorbe.
⌙ Embarcacions de rescat en els ports de Benicarló, Oropesa i Borriana.
⌙ Motos aquàtiques de rescat als parcs de Benicarló, Oropesa i Nules.
⌙ 50 equips d’acovardisca d’aigua d’electrobombes i turbobombes.
⌙ Parcs de Bombers voluntaris de Morella, Benassal, Llucena, Atzeneta i Onda.
⌙ 15 Parcs Rurals d’emergència amb les seues respectives Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat.
⌙ La UML (Unitat de Maquinària Pesant i logística) amb 5 pales carregadores i una fresadora.
⌙ Efectius de Protecció Civil de Diputació de Castelló.

L’estat d’alarma ja
condiciona la circulació

La mesures derivades de l’actual estat d’alarma, fan previsible una important disminució del trànsit. No obstant això, encara que s’estiga autoritzat a circular, s’aconsella evitar les carreteres afectades per nevades, anar proveïts de cadenes o pneumàtics d’hivern, portar el depòsit ple de combustible, telèfon mòbil, roba d’abric i impermeable, i una quantitat bàsica de beguda i menjar.

A més, es recomana informar-se de les actualitzacions meteorològiques i activació de preemergències o emergències a través de Aemet i GVA112 i, en cas situacions d’emergència, telefonar al 112.

Directe