“Tens una missió, en tu confio, confia tu en les autoritats”

Mira el vídeo o llegeix el missatge institucional del president Ximo Puig

Valencians i valencianes:

Vull dirigir-me a tots vosaltres perquè necessite la vostra ajuda davant l’emergència sanitària en la que ens trobem.

Al llarg de la Història, els valencians hem superat altres moments difícils: crisis, guerres o desastres naturals. En eixos moments, l’esforç de la societat –de cadascuna de les persones del nostre poble–, va ser la clau per eixir endavant.

Ara, front a la pandèmia del coronavirus i en l’actual estat d’alarma que ha decretat el Govern, hem de recobrar l’esperit d’aquelles ocasions històriques.

En la nostra memòria col·lectiva brilla la riuada de solidaritat de tota la gent que llevava fang i ajudava als demés quan el riu Túria es va desbordar, o quan la pantanà de Tous o la DANA a la Vega Baja van causar la devastació. Eixa és la nostra millor bandera.

En este moment, faig una crida al poble valencià. Una crida a la responsabilitat, a la prevenció i a la solidaritat.

És fonamental que tots i totes contribuïm a ajudar i protegir als nostres familiars, als nostres amics, als nostres veïns.

→ Llavant-nos les mans, preservem la salut dels altres.

→ Evitant desplaçaments, frenem el contagi.

→ Reduint els contactes directes, aminorem la infecció.

→ Alliberant la sanitat quan no siga indispensable, afavorim que els casos més urgents puguen ser atesos per uns professionals que estan deixant-se la pell per la nostra salut i que s’han convertit en els nostres herois.

→ Comprant els aliments i productes necessaris –i no més dels necessaris–, facilitem la vida a la resta de la gent.

→ I seguint les instruccions de les autoritats sanitàries, ajudem a evitar la destrucció de treball i el tancament d’empreses.

En estos moments, la disciplina social és bàsica. Tots i totes hem de ser disciplinats. Ningú pot ser irresponsable. Insistisc: no són dies fàcils. Ni per a la ciutadania ni per als governants.

Hui hem mantingut la conferència de presidents autonòmics i hem coincidit en la necessitat d’anar tots a una per a superar esta crisi, perquè la superarem.

Compartisc amb vosaltres la tristesa per les persones que han mort o estan malaltes a la Comunitat Valenciana, a la resta d’Espanya o al món. I senc amb vosaltres la preocupació, especialment pels nostres majors i per les persones més vulnerables, als qui envie la meua estima i els dic que no van a estar a soles. Però estic segur que vosaltres compartireu amb mi la responsabilitat, l’esforç i el sacrifici que hem demostrat en les grans ocasions.

Valenciana, valencià:
El teu poble et necessita. La Generalitat et necessita.

Tu eres necessari per a superar esta crisi quan abans millor. Tu eres imprescindible per a superar-la amb els menors danys per a la salut, que és el més important, i per al treball i l’economia de tots. Tens una missió. En tu confie. Confia tu en les autoritats sanitàries i en la ciència.

És el moment de fer pels altres allò que voldries que feren per tu, pels teus. Junts, tots units, com una gran família que no deixa a ningú arrere, eixirem endavant.

Esforç, responsabilitat i confiança.

Moltes gràcies.

Directe