Xert segueix les mesures davant l’emergència sanitària pel coronavirus

Susana Sanz, alcaldessa de Xert, explica l'emergència sanitària

Xert segueix les mesures davant l’emergència sanitària pel coronavirus

Imatges de carrers buits, establiments i centres educatius tancats i parcs infantils precintats. Així es com han estat al llarg del cap de setmana els municipis de les nostres comarques.

Davant l’emergència sanitària i seguint les obligacions de Conselleria de Sanitat, s’han suspès tots els actes públics programats, la Unitat de Respir i l’activitat docent. A més, des d’aquest divendres s’han tancat tots els bars i restaurants de les localitats, les llars de jubilats, parcs infantils i les instal·lacions esportives.

Des de l’Ajuntament de Xert s’ha fet una crida a la responsabilitat de totes les persones que tinguin o no una residència a Xert, perquè eviten vindre al municipi mentre dure l’emergència, ja que gran part de la població són persones d’edat avançada, i per tant factor de risc.

Pel que fa al Centre de Salut, es realitzaran les consultes no urgents per telèfon, quedant cantcelades les cites programades. Els usuaris que acudisquen al centre esperaran al carrer fins que es quede lliure la sala d’espera, respectant sempre la distància d’1,5 metros entre les persones.

Susana Sanz és l’alcaldessa de Xert

Els comerços locals, les perruqueries i els centres de fisioteràpia continuaran oberts, però amb restriccions. Així mateix, els establiments de Xert oferiran els seus serveis a domicili per als més majors per tal de minimitzar possibles riscos.

El coronavirus ha obligat a cancel·lar tota l’activitat programada al municipi, així com també tots els actes litúrgics municipals. En aquest sentit tot i que, encara queda un mes, hi ha preocupació per la possible cancel·lació de la festa local de Sant Marc.

D’aquesta manera, i seguint el decret aprovat pel Govern es limiten els moviments dels ciutadans en tota Espanya. Ningú pot moure’s durant els pròxims 15 dies excepte per anar al treball, tornar a casa o buscar aliments i medicines.

Directe