El centre de Salut dona recomanacions contra el coronavirus

Frenar la propagació del covid19 és el gran objectiu de les autoritats sanitàries

El centre de Salut dona recomanacions contra el coronavirus

Frenar la propagació del Coronovirus és el gran objectiu de les autoritats sanitàries ja amb Comunitats Autònomes on s’han suspés les classes o s’han restringit les visites a Residències de la Gent Gran. Fins i tot s’han aplaçat a la Comunitat Valenciana celebracions com les Falles o la Magdalena de Castelló. Des del Centre de Salut de Morella s’ha volgut donar una sèrie de recomanacions davant la propagació del virus.

La simptomatologia del Codvid-19 és clara i ve associada amb els refredats, la tos seca principalment i les dificultats respiratòries, segons apunten les autoritats sanitàries.

Jordi Martínez és metge resident de Medicina Familiar

En cas de creure tindre el Coronavirus, les persones afectades no s’han de presentar al Centre de Salut, sinó que el protocol ordena que s’ha de cridar per telèfon i quedar-se a casa.

També des del Centre de Salut de Morella s’han donat més recomanacions al voltant de l’utilització de mascarilles, mocadors o el fet de rentar-se les mans. També és molt important no acudir a Residències de la Gent Gran o Unitats de Respir en cas d’estar constipat.

Nel·lo Monfort és metge

Experts sanitaris de Xina, país on es donava a conèixer la malaltia -concretament a la ciutat de Wuhan- han indicat que el Coronavirus pot continuar fins al mes de juny. La pujada de temperatures seria clau per fer-lo desaparèixer.

S’espera que amb responsabilitat de la ciutadania al voltant del Coronavirus es puga fer front al virus i frenar la seua propagació.

Directe