Diputació denuncia que els ajuntaments hauran de retornar 265.000 euros per la mala gestió del PP del taxi rural

Aquest fet pot comprometre els seus pressupostos

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha denunciat que “la mala gestió del Partit Popular” comprometrà aquest 2020 els pressupostos municipals de molts pobles menuts que hauran de tornar 265.000 euros de les ajudes del taxi rural de 2018 per la falta de planificació de l’anterior diputada Elena Vicente-Ruiz”.

Segons ha informat Puerta, l’anterior àrea d’Acció Social va idear aquest servei de transport per a usos mèdics -destinat per a municipis de menys de 5.000 habitants- “amb presses i mal, ja que van anunciar i abonar el 100% de l’ajuda en octubre, a poc menys dos mesos per a acabar l’any”.

El resultat “és que la majoria de municipis no han pogut emplear la pràctica totalitat de l’ajuda i ara l’hauran de tornar, quan moltes localitats no ho contemplen en els seus comptes per a 2020”. En aquest sentit, la vicepresidenta ha criticat que “era i és totalment impossible que es poguera executar tota l’ajuda en tan poc de temps”.

De fet, es tracta d’una ajuda pressupostada en 291.000 euros i els ajuntaments hauran de retornar a la Diputació a prop 265.000 euros, el 90% d’allò pressupostat. “És clar que el PP governava pensant que venien les eleccions i ara pagaran les conseqüències de la seua mala gestió les arques dels pobles més xicotets i els seus veïns i veïnes”, ha lamentat.

Dels 115 ajuntaments que se van acollir a la línia d’ajudes, vora la pràctica totalitat d’ells hauran de reintegrar els fons a la Diputació, inclús el 100% de la subvenció rebuda. Les Alqueries és un exemple dels municipis afectats, ja que haurà de tornar la quantitat de 16.300 euros.

Col·lapse
burocràtic

Aquest denuncia se suma a altres exemples de “mala gestió” de l’anterior equip de govern popular, que tal i com va denunciar la vicepresidenta el passat mes de desembre “ha sumit l’àrea de Benestar Social en un autèntic col·lape, ja que arrosseguem un retard de fins a tres anys en la justificació, fiscalització i pagament de convenis i subvencions”.

Puerta considera que “després d’haver realitzat una gestió tan deficient, els responsables del Partit Popular haurien d’abstindre’s de fer demagògia barata i alarmar la societat amb mentides sobre la nostra gestió perquè ha quedat acreditat que no són els més adequats per a donar lliçons sobre convenis i ajudes”.

Directe