AVAMET instal·la una estació meteorològica en Sorita

L'associació pretén recollir màximes i mínimes de rècord durant l'estiu i l'hivern

Des d’aquest cap de setmana Sorita alberga la 31º estació meteorològica de l’associació valenciana de meteorologia o AVAMET. Aquestes estacions medeixen les condicions climatològiques dels pobles arreu del territori valencià on són instal·lades en temps real i sense interrupcions.

Sorita ha estat escollit pel seu particular clima, molt extrem. En la localitat es podran observar algunes de les temperatures més elevades a l’estiu de tot el territori valencià i també les més fredes de la comarca dels Ports en un mateix any. Això es deu a les potents inversions tèrmiques que pateix el municipi, fet que fa possibles temperatures de fins a 40 graus a l’estiu i nits per davall dels deu graus negatius a l’hivern. El poble, tot i tenir fortes tempestes durant els mesos d’estiu, és dels més secs de la comarca ja que es troba a sotavent del vent de llevant.

Totes aquestes característiques han cridat l’atenció de l’Avamet, que ha instal·lat la seua 31º estació pròpia en la localitat i s’uneix a les ja existents a Portell, Vallibona, la Pobla de Benifassà, Cinctorres i les dos que hi ha a Morella, una al poble i l’altra a la Fàbrica Giner, a partir d’ara l’estació de Sorita competirà amb les de Vallibona i la Fàbrica de Giner per enrregistrar els valors mínims i màxims de la comarca de Els Ports.

Directe