Diputació aprova ajudes per al foment de l’ocupació juvenil a l’interior

Amb 135.000 euros, apleguen a un total de 10 autònomes joves i 10 empreses

La Diputació ha aprovat la concessió de les ajudes EMP-POEJ valorades en un total de 135.000 euros per al foment de l’ocupació, l’autoocupació i l’emprenedoria col·lectiva i juvenil en els municipis amb poca població de les comarques de Castelló.

Segons ha indicat el diputat provincial de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, «aquesta línia d’ajudes serà positiva per fomentar l’ocupació i l’alta de noves persones autònomes, i especialment perquè la gent jove puga establir-se en els municipis de l’interior que actualment estan perdent població».

Igualment, Ferrando ha explicat que es poden trobar dos tipus d’ajudes. Per un costat, les destinades a l’autoocupació, que compten amb un pressupost de 81.000 € repartides en dues anualitats per impulsar les altes de joves autònoms. Aquesta línia ha beneficiat a 10 joves de les localitats de la Serratella, les Coves de Vinromà, Vilanova d’Alcolea, Alcalà de Xivert, Morella, Culla, Atzeneta, Llucena, Benlloc, i la Vilavella.

Ajudes a la contractació
indefinida

D’altra banda, les ajudes per a la contractació indefinida a jornada completa de joves i ajornada en empreses de l’interior, amb un pressupost de 54.000 € repartits també en dues anualitats. Nou negocis de diversos sectors, com ara l’agrícola, l’hostaleria, l’audiovisual, el disseny o la metal·lúrgia, entre altres, han sigut les beneficiàries d’aquest any. Els municipis on s’estableixen són la Vall d’Alba, Vilafranca, Culla, Benassal, Jérica, Segorbe, Morella i les Coves de Vinromà.

Directe