El ple de Morella dóna compte de la renúncia i cessament del regidor Enric Ahís

A més, es demanarà suport a les administracions pels danys de la gran nevada

Enric Ahís, el passat mes de juny al prendre possessió

L’Ajuntament de Morella presentarà una moció, per a la seua aprovació si escau, mitjançant la qual es demana ajut a les respectives administracions provincial, autonòmica i nacional, per a pal·liar els danys de les nevades derivades del pas de la tempesta Glòria. Aquest és un dels punts més importants del ple ordinari que tindrà lloc aquesta vesprada. Els danys del temporal ascendeixen, de moment, a la xifra d’uns 700.000 euros a l’espera d’avaluar els que s’haiguen pogut produir en llocs als que encara no s’ha pogut accedir per la gran quantitat de neu que encara queda i els desperfectes que encara poden ocasionar-se en dates pròximes de desgel.

L’Ajuntament de Morella vol demanar amb aquesta moció la declaració de zona afectada per una emergència de protecció civil al temps que es demana suport a les institucions per a les persones i famílies afectades, especialment del sector primari, per l’impacte que ha tingut en la seua activitat el temporal, així com per als municipis pels desperfectes patits i les despeses extraordinàries que se tenen que assumir de manera immediata i urgent.

Agrair i valorar molt positivament els treballs i esforç que han realitzat tots els efectius i organismes que van participar en les tasques de neteja de a neu així com en diferents intervencions d’emergències i rescat. L’Ajuntament de Morella es posa al costat de tota la ciutadania per assessorar i ajudar en les tasques de valoració de danys i la tramitació de les ajudes. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha manifestat que “totes les institucions hem d’estar al costat de la gent que han patit els devastadors efectes del temporal amb ajudes i recolzament efectiu”.

Altres punts de l’ordre del dia del ple de la Corporació morellana seran l’adjudicació de les ajudes contemplades en l’aportació del 0`7%, una declaració sobre energies renovables, informar del projecte d’emergència de les obres de es torres de la Pardala i Sant Francesc i l’aprovació si escau dels comptes justificatius de cinc obres incloses en el programa d’Ajudes a la Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que permeta el pagament de les respectives ajudes.

Al ple es donarà compte també de la renúncia i cessament del regidor del Partit Popular, Enric Ahís Arnau, per tal de que comence el procediment per a que ocupe el seu lloc el/la consegüent candidat de la llista popular en els darrers comicis municipals.

Directe