Les destrosses de la gran nevada a Portell sumen vora 50.000 euros pel moment

L'ajuntament valora els danys després de la nevada

L’Ajuntament de Portell ha realitzat una primera valoració dels danys que ha patit el municipi després de les intenses nevades de la setmana passada. L’alcalde, Álvaro Ferrer, ha assenyalat que encara és difícil establir una quantitat, perquè encara queden per veure molts danys. La localitat ha establit entorn de 50.000 euros els primers danys. La neu ha afectat sobre teulades i portes en infraestructures municipals. També hi haurà danys en camins rurals.

Descoordinació de la
Unitat Militar d’Emergències

L’Ajuntament no ha tingut coneixement de danys específics en instal·lacions ramaderes. Respecte a la neteja dels carrers i accessos a explotacions el consistori s’ha encarregat de netejar els carrers principals. L’UME també va estar en Portell per a col·laborar en les tasques de neteja. Sobre aquest tema l’alcalde creu que va faltar una major coordinació per a l’actuació dels militars.

El primer edil ha agraït el treball de tots i totes els que han col·laborat durant aquests dies en la neteja de carreteres i accessos. Així mateix ha valorat el risc que corren tots els equips d’emergències en situacions límit, aspecte que s’ha de tindre en compte.

Una vegada desaparega la neu continuarà l’avaluació de danys, ja que “les conseqüències del temporal eixiran després i sense la neu es podrà apreciar molt millor els danys”.

Directe