Els danys de la borrasca Glòria superen els 2,6 milions d’euros a Vinaròs

El litoral ha sigut el principal afectat

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, ha comparegut avui davant dels mitjans de comunicació, amb els regidors d’Obres i Serveis, Carmen Morellà i de Transició Ecològica, Hugo Romero, per informar dels danys que la borrasca Glòria ha ocasionat al municipi. Segons l’estudi realitzat pel tècnic municipal les destrosses superen els 2,6 milions d’euros i s’han registrat un total de 120 incidències.

La regidora Morellà ha detallat tots el danys que s’han produït, que sobretot, han afectat a la costa amb el despreniment d’una part del camí de serveis de la carretera W de Cala Puntal i també de l’avinguda Francisco José Balada, a més del carrer Donzella. D’altra banda, els accessos a les platges i cales també s’han vist malmesos, així com el mobiliari urbà. Morellà ha destacat que les onades han fet malbé les canalitzacions dels rentapeus i s’hauran de tornar a instal·lar les canonades per a posar en marxa de nou el servei.

El regidor Romero comentava que les pluges han afectat als camins rurals, encara que amb menor intensitat. Segons afegia gràcies a la cessió de maquinària per part de la Diputació s’han pogut netejar tots els vials per a restablir la circulació. Així mateix, assenyalava que durant el temporal es van tancar les rieres i barrancs com a mesura preventiva davant de la possibilitat de riuades.

Per la seua banda, l’alcalde Alsina quantificava els danys ocasionats pel temporal que superen els 2,6 milions d’euros. En concret el passeig marítim i els vials propers a la costa han patit destrosses pel valor de 768.000€, la trama natural amb les acumulacions d’aigua i sediments, la pèrdua dels accessos a les platges o els despreniments ocasionats a les cales els danys superen l’1,6 milions d’euros, mentre que el mobiliari i jardineria la xifra arriba fins als 196.000€. D’altra banda, les feines de neteja i les tasques de senyalització d’emergències ascendeixen fins als més de 15.000€.

Alsina ha agraït el suport de la Diputació i Generalitat que des del primer moment s’han mantingut en contacte constant amb l’Ajuntament per oferir la seua col·laboració. D’altra banda, també agraïa la tasca de la Brigada Municipal, Policia Local i empreses de serveis que han treballat de forma intensa per restablir la normalitat.

Pel que fa a les ajudes de les administracions l’alcalde Alsina ha explicat que es demanarà al Govern Central que declare Vinaròs com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil (zona catastròfica) perquè les ajudes arriben el més prompte possible a la localitat i així poder reparar tots els danys abans de Setmana Santa.

Directe