Diputació ha destinat 376.000 euros per a les emergències per la borrasca Gloria

A més estudia la creació d'una línia extraordinària d'ajudes

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha explicat hui que el Consorci Provincial de Bombers ha destinat una partida addicional de més de 376.000 euros a reforços de personal i contractació de maquinària extra per a donar servei a tots els municipis que s’han vist afectats per la borrasca Gloria. Martí també ha anunciat que l’equip de govern i els tècnics de la corporació provincial estan estudiant la creació d’una línia extraordinària d’ajudes directes als municipis que hagen registrat danys en les seues vies d’accés i camins. “Molts ajuntaments han hagut de fer un desemborsament econòmic d’urgència durant aquests dies per a pal·liar els danys provocats per la neu i pel temporal marítim. La Diputació, igual que el Govern Central i la Generalitat, estarà al costat d’aquests municipis fins que aconseguisquen tornar a la normalitat”.

Per part seua, el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha explicat que la partida extraordinària de 376.000 euros s’ha destinat, principalment, a costejar els reforços de personal i a la contractació de maquinària extra ja que “des del primer moment la prioritat va ser garantir la seguretat de les ciutadanes i els ciutadans, restablir la normalitat en les vies de comunicació i facilitar l’accés a masies i explotacions ramaderes”.

Tal com assenyala Abel Ibáñez, “mai s’havia realitzat en aquesta casa un reforç tan gran en mitjans tècnics i humans de la Diputació per a atendre de manera immediata les necessitats dels pobles”, alguna cosa que s’ha hagut d’aplicar “davant la situació d’emergència viscuda durant aquesta borrasca”.

Donada la magnitud del temporal, el Consorci va procedir a la contractació de 26 màquines externes, de les quals 5 es van destinar a la costa i 21 a les zones d’interior en les quals la situació resultava especialment complicada pels problemes de seguretat viària i d’accés a masies i granges generats per la neu i el gel.

A més del personal de reforç i de les màquines contractades, el Consorci va mantindre mobilitzada des del primer moment de la crisi a la totalitat dels seus recursos humans i materials, que van realitzar prop de 350 serveis des del passat 19 de gener. D’ells, 127 han estat relacionats amb fenòmens costaners, 120 amb nevades, 56 amb el vent i 46 han sigut per al salvament de persones. Tal com destaca Ibáñez, “en tot moment la prioritat ha sigut la de protegir als ciutadans de la província”. En aquest sentit, ha volgut destacar que “afortunadament, a la província de Castelló no hi ha hagut ni morts, ni ferits de gravetat”.

Directe