350.000 euros, primera estimació provisional de danys en Ares

Per exemple al camí de la Font dels Regatxols hi ha nombrosos despreniments

L’Ajuntament d’Ares del Maestrat ha realitzat una primera valoració de danys després de la gran nevada. El consistori els ha xifrats en 350.000€, encara que es tracta d’una xifra totalment provisional, ja que a mesura que desaparega la neu apareixeran desperfectes que no es poden comprovar ara. Desperfectes en explotacions ramaderes, teulades, canals i despreniments en camins són els primers danys que s’han pogut observar, segons han avançat des del consistori. Sense anar més lluny en el camí de la Font dels Regatxols hi ha nombrosos despreniments, la reparació dels quals serà costosa.

D’altra banda el municipi ha agraït el treball que han realitzat tots els veïns, veïnes i serveis d’emergència per a netejar carrers, pistes, camins i carreteres. Des de l’Ajuntament s’ha valorat el treball de tots els serveis d’emergència i que per primera vegada s’haja activat a la Unitat Militar d’Emergències en aquesta mena de situacions.

Una altra novetat en la gestió del temporal ha sigut la restricció d’accés per a veïns y veïnes al nucli urbà durant el cap de setmana. Més de 300 cotxes es van comptabilitzar el diumenge al Coll d’Ares. “Hauria sigut impossible que accediren al nucli urbà”, segons ha apuntat l’alcaldessa, Esther Querol. En aquest cas va ser vital el treball de Protecció Civil i establir la norma d’accedir al nucli urbà sol per a veïns i veïnes. “Així vam garantir que els residents i propietaris pogueren accedir a les seues cases i que els visitants, caminant només un quilòmetre, també pogueren arribar al nucli urbà”. La col·locació de tanques per a impedir l’aparcament en la plaça i permetre que giraren les llevaneus també ha facilitat el treball dels equips d’emergència.

Directe