Castelló s’alia amb Terol per les carreteres i despoblació

Els treballs en la carretera entre La Mata i Olocau podrien estar acabats abans de l'estiu

El president de la Diputació Castelló, José Martí, ha anunciat que pròximament realitzarà una reunió amb el president de la Diputació de Terol, Manuel Rando, per a abordar una sèrie d’actuacions que totes dues institucions han d’escometre de manera conjunta per a millorar la connexió entre les poblacions limítrofes de les dues províncies i per a fer front a la problemàtica de la despoblació que afecta els dos territoris. Així ho ha manifestat durant la visita que ha realitzat a les obres de la CV-120, carretera que uneix La Mata, Olocau del Rey i el límit amb la província de Terol. L’actuació, el pressupost d’adjudicació de la qual és d’1.781.737,40 euros, es realitza sobre un traçat aproximat de 4,5 quilòmetres. Els treballs, que avancen conforme a la programació inicialment realitzada, podran estar conclosos abans de l’estiu si no es produeixen inesperats contratemps climàtics. Durant la visita a aquestes obres, el president ha estat acompanyat pels diputats provincials, Santi Pérez i María Jiménez.

Precisament, Pérez, el titular de carreteres, ha explicat que a partir de demà dilluns estaven programats una sèrie de talls de la carretera que resulten necessaris “per a ampliar l’amplitud de les estructures dels ponts d’aquesta via”. La previsió era que entre els dies 20 i 24 de gener es poguera circular per aquesta carretera amb pas alternatiu perquè un dels carrils estaria tallat, i que entre els dies 27 de gener i 14 de febrer el tall seria total. No obstant això, l’aparició en la jornada de hui d’intensos episodis de neu pot modificar el calendari previst.

Les obres avancen a bon ritme perquè fins ara la tardor i l’hivern han sigut molt suaus. De fet, ja s’ha procedit al alquitrantat d’un tram de 1,4 quilòmetres, amb el qual s’ha millorat substancialment la circulació de vehicles. Es va realitzar abans de les festes de Nadal per a facilitar el pas en unes dates tan assenyalades. En aqueix mateix tram queda pendent la realització de les obres definitives de rodadura.

El diputat de carreteres ha mostrat la seua satisfacció pel fet que les obres avancen de manera satisfactòria “perquè estem parlant d’una via molt transitada pels veïns de la zona que van en direcció a Terol, Castelló o cap a altres municipis confrontants, i que es trobava en molt mal estat”. “Són uns treballs de millora amb els quals s’ampliarà l’amplària de la via fins als set metres, que han sigut reivindicats per la població al llarg de molts anys”.

El president Martí ha destacat que aquestes obres “són una mostra de l’aposta de la Diputació per l’interior de Castelló, en el qual resulta imprescindible millorar la seua accessibilitat”. També ha volgut destacar el fet que l’empresa adjudicatària haja contractat a persones de la comarca, alguna cosa que en la seua opinió, “pot resultar un revulsiu econòmic”.

Directe