Benicarló millora la xarxa de distribució d’aigua del polígon industrial El Collet

compta amb un pressupost d'execució de 437.502,04 euros

Benicarló millora la xarxa de distribució d’aigua del polígon industrial El Collet

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la regidora de Medi Ambient, Filo Agut, han visitat avui les obres de millora de la xarxa de distribució d’aigua que s’estan duent a terme al polígon industrial El Collet. Les actuacions, que formen part del Pla director d’abastament d’aigua potable, tenen com a objectiu millorar el rendiment de la xarxa de distribució d’aigua del polígon que, a conseqüència de les fuites en la xarxa de polietilè, oferia uns rendiments molt baixos, entre el 10% i el 23%.

Miralles s’ha mostrat molt satisfeta per l’obra i ha agraït a Sorea la predisposició i la feina que està duent a terme «amb una inversió molt important que ajudarà a millorar els rendiments realment baixos de la xarxa d’abastament, que amb aquestes actuacions pretenem que milloren».

Les actuacions, que tenen un període d’execució previst de 10 mesos, consisteixen en la substitució integral de tota la xarxa per una de fosa dúctil, que millora notablement la durabilitat de la instal·lació. La xarxa té una longitud total de conduccions de 3.194 metres, amb la qual es pretén arribar a assolir rendiments per damunt del 90%.

A més, també s’ha modernitzat la xarxa amb la incorporació de les noves tecnologies, per tal de convertir en intel·ligent la gestió de l’abastament de la zona del polígon. Així, amb la implantació dels comptadors intel·ligents de telelectura es podran obtindre dades a temps real i controlar el comportament de la xarxa i executar accions per a millorar la qualitat del servei i poder gestionar de manera ràpida incidències i alertes.

Les obres les executa Sorea, l’empresa concessionària de l’aigua, a través de l’apartat d’inversions del contracte que té amb l’Ajuntament de Benicarló, i estan valorades amb 437.502,04 euros.

Directe