Diputació invertirà 510.000 euros en els Plans de Dinamització

Entre ells 50.000 per a les comarques dels Ports i Alt Maestrat

La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha mantingut una reunió amb els tècnics de Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme i els representants dels 8 Plans de Dinamització i Governança Competitiva de la província de Castelló, que al llarg de 2020 rebran un total de 510.000 de la Diputació per al desenvolupament d’estratègies i productes turístics. Ha sigut una trobada de coordinació en el qual s’han fixat els criteris d’actuació que han de seguir-se.

50.000 euros per als Ports
i l’Alt Maestrat

El pressupost de 2020 recull partides de 70.000 euros per a cadascun dels nous plans que s’executaran (Terres del Maestrat, Plana de l’Arc i Castelló Sud); una de 100.000 euros per al Pla de Penyagolosa, que ja està en execució, i partides de 50.000 euros per a cadascun dels plans de continuïtat que ja es porten executant des de fa tres anys (Els Ports, Alt Maestrat, Espadà-Millars i Alt Palància).

La inversió de 510.000 euros a Planes de Governança Competitiva són part del pressupost total del Patronat Provincial de Turisme, que ascendeix a 5.538.344,85 euros i que experimenta un increment del 0,49% respecte al de 2019 i que segons la diputada Virginia Martí,“s’alinea amb l’estratègia seguida en el període 2017-2020 però introdueix nous projectes i mesures correctores per a aconseguir una major optimització i racionalització de recursos, amb els quals establir les bases de l’estratègia turística que implementarà el nou equip de govern per al trienni 2021-2023”. Una de les novetats és la introducció d’una partida per a la contractació d’un tècnic de turisme de grau mitjà que s’encarregarà de la promoció dels productes que s’agrupen entorn de la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’, competència que en el nou organigrama de la Diputació assumeix el Patronat Provincial de Turisme.

Martí també ha destacat que referent a la promoció de la província de Castelló com a destinació turística que en 2020 es mantenen les campanyes nacionals a País Basc, Aragó, Madrid, Catalunya, Castella-la Manxa i Comunitat Valenciana. A escala internacional, continua la de Londres i es posen en marxa dues noves a Marsella i Viena, “coincidint amb l’obertura de noves rutes aèries entre els aeroports d’aquestes dues localitats i el de Castelló”.

Directe