Els pobles més menuts de la província també tindran punts de recàrrega de vehicles electrics

És una iniciativa de Diputació que començarà al 2020

La Diputació de Castelló implantarà en 2020 una xarxa de 20 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics amb l’objectiu de fer més sostenible la mobilitat intermunicipal arreu de les comarques de Castelló i reduir les emissions de CO₂ a l’atmosfera. El projecte compta amb un pressupost total de 280.000 euros i es posarà en marxa a principis de l’any vinent, moment en què els ajuntaments podran presentar les seues sol·licituds d’adhesió.

«Cal que incorporem els pobles més menuts als projectes de transició ecològica perquè no queden enrere. Per això, la distribució de les electrolineres garantitzarà una vertebració justa del territori mitjançant criteris de distància i poblacionals que asseguren la igualtat entre els municipis d’interior i de costa. L’avaluació de les memòries presentades també tindrà en compte que les poblacions formen part de les rutes turístiques de la Diputació de Castelló, com a mesura de consolidació d’aquest sector econòmic a la nostra província».

Així ho ha explicat el diputat provincial de Cicle integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, qui s’ha reunit amb el diputat provincial de Desenvolupament Rural i Carreteres, Santi Pérez; el cap del departament d’Eficiència Energètica de l’IVACE, José Vicente Latorre; l’Enginyer industrial de l’UJI Enrique Belenguer, i diversos representants del sector energètic, per a adequar l’estratègia de Vehicle Elèctric de l’ens supramunicipal.

Segons es desprén dels acords preliminars de la mesa tècnica, les subvencions de la Diputació inclouran el subministrament de punts de recàrrega elèctrics «semi ràpids» en les ubicacions en via pública designades pels municipis sol·licitants, a més de les obres d’instal·lació i adequació dels espais. Una vegada instal·lats, «la gestió dels punts de recàrrega tindrà caràcter municipal».

Per la seua banda, Santi Pérez ha assenyalat que “la Diputació aposta clarament per la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la província amb el convenciment que és necessari un impuls a aquest tema”.

Per al diputat, “és necessari facilitar el camí als ciutadans que opten per anar canviant de model, perquè disposen de punts de recàrrega repartits per tot el territori castellonenc”. Al seu judici, com a Administració hem de fer un pas decisiu per a ajudar al canvi gradual dels vehicles de combustible fòssil pels cotxes elèctrics”.

Directe