L’alcalde de Catí trasllada a Diputació la necessitat d’una residència de majors

Per a ampliar els serveis de la gent major i que no hagen d’abandonar el municipi

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i l’alcalde de Catí, Pablo Roig, han explorat hui diferents vies de col·laboració que eviten l’èxode de la gent major del municipi per la falta de serveis. En aquest sentit, Roig ha demanat l’ajuda de la institució provincial per a la construcció d’un centre de la tercera edat mixt que satisfaça la demanda local i comarcal de places tant per a gent major com per a persones amb diversitat funcional. L’alcalde ha exposat que posarà a disposició un terreny per a dita finalitat i que concentrarà totes les assignacions provinents d’administracions (Pla 135 i Fons de Cooperació Municipal) “perquè aquesta aspiració es faça realitat”.

Al fil de la qüestió, Martí ha dit “comprendre la situació en què es repeteix a tants pobles de la província” i ha defensat i reivindicat “un canvi de concepte en aquesta casa que, sense deixar de banda les obres, avance decididament cap a un model de Diputació de serveis”.

Roig també ha demanat la col·laboració de la Diputació per a la pròxima commemoració, el 2021, del seté centenari de la primera rogativa a Sant Pere de Castellfort de la que es té referència. Com a apunt, cal resaltar que el document que ho acredita està custodiat a l’Arxiu Provincial i és l’única còpia que resta al món, ja que l’original es va perdre en un incendi durant la guerra civil espanyola.

Directe