Benicarló forma part de la nova Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians

És una entitat que reunix els serveis lingüístics d'entitats locals i universitats per tal de rendibilitzar el procés de normalització lingüística

L’Ajuntament de Benicarló és un dels 47 ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana que integren la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians que es va constituir ahir a València. L’entitat engloba els serveis lingüístics de les entitats locals i de les universitat públiques de la Comunitat Valenciana, i la conformen 47 ajuntaments, 2 mancomunitats i 4 universitats: la Universitat Jaume I, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la Universitat d’Alacant.

Aquesta nova entitat té com a objectius principals compartir bones pràctiques i interessos comuns en la creació de sinergies per avançar en la normalització lingüística en l’àmbit local. A més, també pretén crear un espai de treball on s’elaboren estratègies conjuntes de planificació lingüística, servir com a canal de comunicació àgil entre el departament del Consell amb competències en matèria de política lingüística i els serveis lingüístics locals, organitzar activitats conjuntes i compartir recursos i eines entre les diverses administracions.

Benicarló ja va acordar en el Ple del passat 25 d’abril adherir-se a aquest nou espai institucional de treball, en el qual estarà present a través del servei lingüístic d’Aviva Benicarló.

La regidora de Serveis Lingüístics, Filo Agut, ha celebrat la creació d’aquesta nova entitat que, ha dit, «permetrà crear un espai de treball que afavorirà la coordinació entre totes les entitats que en formen part». Agut ha afegit que la Xarxa «crea un marc jurídic per al treball de promoció lingüística que es porta a terme a l’Ajuntament de Benicarló des de 1996».

Directe