Es presenten els 25 xiquets i xiquetes que integraran el Consell d’Infància i Adolescència

L’òrgan municipal de participació estarà format per representants polítics i per 25 representants de l’estudiantat: 16 d’educació primària i 9 d’educació secundària

Es presenten els 25 xiquets i xiquetes que integraran el Consell d’Infància i Adolescència

Aquesta vesprada ha tingut lloc l’acte de presentació dels 25 representants de l’alumnat dels centres educatius de Benicarló que formaran part del Consell d’Infància i Adolescència. Els 25 membres han estat escollits pels propis xiquets i xiquetes, a través de les votacions que van tindre lloc als diversos centres la setmana passada. En total, són 16 representants d’educació primària i 9 d’educació secundària els que representaran tot l’alumnat de Benicarló en el Consell Municipal d’Infància i Adolescència.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada de la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, ha presidit l’acte. Miralles ha volgut remarcar la importància «d’aquest òrgan, que ens servirà per a canalitzar totes les demandes de la nostra gent més jove» i s’ha mostrat convençuda que «amb aquesta iniciativa estem formant ciutadans i ciutadanes compromesos». L’alcaldessa i la regidora han agraït a les famílies dels membres del Consell i als centres educatius la seua implicació en un projecte que han qualificat d’«il·lusionant i ple de reptes per a tots i totes».

Per la seua banda, els 25 protagonistes de l’acte han parlat en la veu de 8 representants, un per cada centre educatiu, i han començat a fer les primeres propostes. Els portaveus han agraït a l’Ajuntament «haver-nos donat veu a través d’aquest Consell» i s’han compromés a treballar «per a fer canviar Benicarló i el món».

Un procés curt
però intens

Els 25 membres del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència s’ha triat a través d’un procés participatiu que va arrancar el mes de setembre, quan la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives va fer la proposta a tots els centres educatius, que es van implicar en el projecte des del primer moment.

En funció dels alumnes matriculats a cada centre, es va determinar un nombre de representants, que va quedar de la següent manera: el CEIP Marqués de Benicarló i el Col·legi de la Consolació van escollir 4 membres de cadascun; del CEIP Eduardo Martínez Ródenas, del CEIP Ángel Esteban, del Col·legi La Salle, de l’IES Ramón Cid i de l’IES Joan Coromines, 3 membres; i del CEIP Francesc Catalan, 2.

A partir d’ara, començarà el procés d’elaboració del Reglament del Consell d’infància i Adolescència, en el qual participaran activament els 25 membres. I, una vegada aprovat el Reglament, es constituirà el Consell, que estarà presidit per l’alcaldessa, Xaro Miralles, i format pels 25 representants de l’alumnat, regidors i representants dels grups polítics.

El principal objectiu del Consell serà escoltar les opinions de tots els xiquets i xiquetes per tal de millorar la qualitat dels recursos municipals, donar resposta a les seues necessitats i impulsar noves accions.

Directe