Diputació vol un estudi tècnic per a les pintures de l’arxiprestal de Vinaròs

“Perquè abans d'actuar hem d'identificar bé el problema al qual ens enfrontem", apunta José Martí

El president de la Diputació, José Martí, considera necessària la realització d’un estudi tècnic que explique els motius pels quals en sol sis anys han aparegut taques d’humitat en la façana de l’església arxiprestal de Vinaròs que estan afectant greument els frescos que es van descobrir per sorpresa amb els treballs realitzats en 2013 amb motiu de l’exposició de la Llum de la Imatges. Així ho ha exposat en el transcurs de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde de la localitat, Guillem Alsina, i amb els regidors Marc Albella i José Chaler, en la qual els edils han sol·licitat l’ajuda de la institució provincial per a eliminar les taques que ennegreixen la façana i oculten les pintures fingides.

El president Martí ha explicat que “vistos els precedents, l’estudi resulta imprescindible perquè abans d’actuar és necessari identificar el problema al qual ens enfrontem”.

Per part seua, l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, ha explicat que la recuperació dels frescos és una prioritat, per la seua importància tant patrimonial com turística.

Problemàtica amb
l’antiga N-340

Durant la reunió també s’ha abordat la problemàtica que es generarà en la localitat amb l’antiga N-340 al seu pas per Vinaròs una vegada que la titularitat de la via siga transferida al municipi pel Ministeri de Foment. Alsina ha explicat que “pressupostàriament parlant, l’ajuntament no està en disposició d’assumir el cost econòmic de les obres de reparació i el manteniment d’un traçat de 12,5 quilòmetres de longitud”. Per això, proposa que l’ajuntament es faça càrrec dels 2,5 quilòmetres que formen part de la trama urbana i que la resta de la calçada, tant en direcció Nord com en direcció Sud, passe a engrossir la xarxa de carreteres de la Diputació. Sobre aquest tema, el president Martí ha manifestat que “donada la complexitat de la proposta, haurà de ser sotmesa a estudi pels tècnics de la casa a fi de determinar sobre la viabilitat d’aquesta”.

Directe