L’alcalde es compromet amb els socialistes per localitzar víctimes del franquisme

Es coneix com hi ha onze peniscolans enterrats en el cementeri de Castelló

Isabel Esbrí és la portaveu socialista a l'ajuntament

Onze de les 15 víctimes de la repressió franquista originàries de Peníscola estan enterrades en el cementeri de Castelló, on la setmana passada es va iniciar la segona fase d’exhumacions impulsada pel Consistori. La portaveu del Grup Municipal Socialista a Peníscola, Isabel Esbrí, ha traslladat un prec a l’Ajuntament perquè “col·labore en la localització de familiars d’aquests veïns de Peníscola que van ser afusellats i enterrats en una fossa comuna”.

Esbrí ha explicat que l’associació que està col·laborant en aquestes exhumacions no disposa de mitjans ni recursos per a iniciar aquesta tasca de localització de familiars. Per aquest motiu, ha justificat la portaveu socialista, ha elevat la proposta a l’equip de Govern perquè des de l’Ajuntament de Peníscola col·laboren amb una difusió que permeta localitzar a familiars.

“Contactar amb familiars d’aquestes víctimes del franquisme permetria saber si estan interessats a impulsar una demanda d’exhumació o que almenys puguen conéixer el parador dels seus familiars ja que molts no saben què va ocórrer amb ells o on estan enterrats”, ha argumentat la regidora.

En la sessió plenària celebrada ahir, Esbrí ha arrancat el compromís de l’alcalde, Andrés Martínez, que l’Ajuntament de Peníscola col·laborara en la localització de familiars d’aquests onze peniscolans enterrats en el cementeri de Castelló.

Entre els 15 peñiscolanos afusellats pel franquisme (un d’ells va morir a la presó) es troben pescadors, jornalers, agricultors, un obrer i un xofer, segons recull el treball del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, a la qual la portaveu del Grup Municipal Socialista, Isabel Esbrí, ha agraït “l’enorme tasca desenvolupada per a recuperar la dignitat i defensar la justícia social”.

Directe