Diputació i la Guàrdia Civil volen reactivar el conveni de conservació de casernes

En els dos últims exercicis no s'ha pogut executar per les dificultats que han sorgit en el procés de licitació

El president de la Diputació, José Martí, i el coronel cap de la comandància de la Guàrdia Civil a Castelló, Miguel Fresneda, han mostrat la seua disposició a reactivar el conveni de col·laboració entre la corporació provincial i el Govern d’Espanya per a la reforma i millora de les casernes de la província, que en els dos últims exercicis no s’ha pogut executar per una sèrie de dificultats tècniques que han sorgit en el procés de licitació que, en opinió de Martí, “és necessari identificar immediatament i superar perquè en 2020 el conveni torne a ser una realitat”.

L’aportació d’al voltant de 200.000 euros que anualment realitza la Diputació es destina a la conservació, reforma i modernització de les casernes, perquè siguen habitables i accessibles, i perquè en el seu interior es puga desenvolupar la labor policial amb la major dignitat possible per als agents i per als ciutadans. A més, tal com ha explicat el coronel Fresneda, “que les casernes estiguen en bon estat ajuda a arrelar als agents al territori”.

El cap de la Comandància de Castelló ha transmés al president Martí la disposició del cos policial a col·laborar en la lluita contra la despoblació, “assumpte en el qual la seguretat també és important”. Per això ha mostrat la seua intenció de reactivar les xarrades informatives amb les persones majors i la implicació amb els centres educatius, en els quals es programen diverses activitats i es realitzen xarrades sobre problemes actuals com el bullying.

El coronel Fresneda ha explicat a Martí que la detecció de casos de violència de gènere resulta especialment complicada en les xicotetes poblacions d’interior, per això sol·licita l’existència d’una comunicació més fluida entre els agents i els ajuntaments amb l’objectiu de poder realitzar una eficaç labor preventiva. També ha plantejat la necessitat de buscar vies per a facilitar el desplaçament de les víctimes quan hagen de sotmetre’s a un reconeixement mèdic o acudir a un jutjat per a realitzar algun tràmit.

El president de la Diputació ha agraït la implicació de la Guàrdia Civil en la lluita contra la violència de gènere “que és un dels problemes més greus de la societat actual”.

En un altre ordre de coses, José Martí ha plantejat la conveniència de tornar a recuperar les Juntes de Seguretat amb caràcter comarcal, encara que perquè siguen més operatives creu que haurien de realitzar-se a les vesprades perquè els edils puguen acudir “perquè els alcaldes dels pobles xicotets als matins han d’anar als seus treballs”.

Directe