La Taula del Sénia rebrà un premi de Nacions Unides per la defensa de les oliveres mil·lenàries

Dirigents de la mancomunitat han estat rebuts a la Diputació de Castelló

El president de la Diputació, José Martí, ha felicitat els dirigents de la Mancomunitat de la Taula del Sénia pel reconeixement oficial per part de la FAO del Sistema Agrícola Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM), distinció que s’entregarà el mes vinent de desembre a Roma. La FAO és l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació.

Martí també ha volgut agrair la labor que està desenvolupant aquesta mancomunitat “per a defensar les nostres oliveres mil·lenàries, un tresor únic en el món que tenim l’obligació de cuidar i posar en valor”. En aquest sentit, els dirigents de la Taula del Sénia han explicat que treballen per a aconseguir que cada vegada siga major el preu que es paga per l’oli, la collita del qual d’enguany es preveu molt fecunda. Els interlocutors han reflexionat sobre la possibilitat d’integrar a Castelló Ruta de Sabor les marques de la província de Castelló que comercialitzen aquest producte.

La felicitació del president de la Diputació s’ha produït en el transcurs d’una recepció en la qual s’ha entrevistat amb president de la mancomunitat; Iván Sánchez; la gerent, Teresa Adell, i l’assessor, Jaume Antich.

La mancomunitat de la Taula del Sénia, a la qual pertanyen 27 municipis de la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya, dels quals 15 són de Castelló, treballa en una àrea geogràfica de 2.070 quilòmetres quadrats en la qual resideixen 111.000 habitants que comparteixen territori, història, llengua i cultura. Gràcies a la labor realitzada per aquesta entitat, ha sigut possible inventariar un total de 4.580 oliveres mil·lenàries.

En aquests moments està en vigor un conveni de col·laboració entre la Diputació de Castelló i la Mancomunitat de la Taula del Sénia que ascendeix a 22.500 euros amb el qual s’ha realitzat una exposició amb caràcter itinerant sobre les oliveres mil·lenàries. Tant José Martí com els responsables de la Taula han expressat la seua intenció de continuar mantenint aquesta relació de cara al futur, que segons ha avançat la gerent de la mancomunitat, Teresa Adell, faria possible una nova exposició sobre els treballs de pedra en sec.

Directe