El diputat de Bombers els felicita “per la seua professionalitat” durant les pluges

Abel Ibáñez destaca el treball dels 175 professionals que han estat mobilitzats

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha felicitat els professionals del Consorci Provincial de Bombers per “la seua professionalitat i lliurament al servei públic” durant l’episodi de fortes pluja que ha deixat precipitacions de fins a 70 litres per metre quadrat en el litoral sud de la província de Castelló durant els últims dies.

“Fins a última hora de hui continuarà actiu el dispositiu especial de prevenció que hem des de la Diputació hem dissenyat per a minorar les conseqüències de les pluges, per la qual cosa mantenim ara mateix mobilitzats a 175 efectius en els quatre parcs de bombers professionals de la província, situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Sogorb, així com els cinc parcs de voluntaris d’Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta.

Fins al moment el Consorci Provincial de Bombers ha efectuat deu eixides relacionades amb els ruixats, ha informat Ibáñez, que han deixat una ferida a la província, una dona que va ser rescatada a la platja de Nules. A més, el CPB va actuar en un accident de camió en moments de màxima precipitació anit a l’altura de la Pobla Tornesa. “Han estat a l’altura de les circumstàncies, com sempre ho han estat en situacions d’emergència, com les pluges de la passada tardor, que van castigar durament les nostres comarques”.

Ibáñez també ha llançat paraules d’agraïment a les persones “que s’han deixat la pell a Alacant per a salvar vides” i ha recordat que “des de la Diputació de Castelló hem posat a la disposició de la Diputació alacantina els nostres reservistes perquè puguen afrontar amb més mitjans les difícils i catastròfiques conseqüències que ha deixat aquesta gota freda a la comarca del Baix Segura”.

Brigades de
mitigació

El responsable de Bombers de la Diputació, igualment, ha tingut bones paraules per als professionals que formen les brigades de mitigació i que, des de 2017, actuen en els llits dels rius i barrancs per a eliminar obstacles que puguen suposar un perill en cas de riuades. Aquest servei està finançat a parts iguals per la Diputació Provincial i per la Generalitat i fins al moment, ha recordat, a la província s’ha actuat ja en uns 60 municipis i en més de 140 quilòmetres lineals creant franges de seguretat de 15 i 20 metres d’amplària.

Directe