Morella participa en la mesa del Despoblament i Repte Demogràfic amb Pedro Sánchez

La ciutat de Morella ha estat present en aquesta reunió amb el President Pedro Sánchez

El President del Govern en funcions, Pedro Sánchez, continua la seua ronda de reunions amb diferents sectors de la societat amb l’objectiu de la configuració del programa i formació del nou govern i avui ha sigut el torn del Despoblament i Repte Demogràfic. Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha participat en aquest acte a Madrid, ja que Morella pertany a l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España i aquest 2019 és la capital de la muntanya espanyola d’EsMontañas.

Així, des de les diferents entitats s’han traslladat les necessitats d’un pacte d’estat, mesures urgents i contundents des de totes les administracions amb col·laboració del teixit econòmic i social dels territoris.

Rhamsés ha destacat que “el despoblament és un problema que a nosaltres ens afecta directament, però també al conjunt d’Espanya, per la qual cosa ha de ser una prioritat absoluta en el nou govern que es puga formar, de manera que necessitem accions transversals que afecten a canvis i millores en tots els ministeris”. L’edil ha comentat que “ha estat un plaer participar com a capital de la muntanya 2019 i membre de Los Pueblos Más Bonitos en aquesta reunió que ha de ser el principi de les mesures a adoptar per a frenar el despoblament de les zones rurals” i ha afegit que “necessitem inversions i una legislació i normativa, en molts sectors, adaptada al món rural, així com canviar el paradigma que l’èxit és estar a una ciutat”. També ha explicat que “hem de posar en valor els nostres recursos i, sobretot, totes les potencialitats de cara al futur dels nostres pobles”.

En aquesta jornada s’han tractat diferents propostes que tenen a veure amb l’energia, la gestió forestal, la Política Agrícola Comú, el turisme o l’accés a la vivenda entre d’altres. Rhamsés ha conclòs que “el món rural té el temps en contra i no pot esperar més, per això és necessari implementar polítiques com les que reivindiquem amb un govern amb plena capacitat al més prompte possible i tindre la lluita contra el despoblament i el repte demogràfic com una de les prioritats”.

Directe