Benicarló centrarà la vigilància en el consum d’alcohol en menors durant les Festes Patronals

La Junta de Seguretat Local ha comprovat com han baixat els delicte d'àmbit urbà en els darrers sis mesos

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, han presidit aquest matí la Junta de Seguretat Local que s’ha reunit per a concretar les mesures de seguretat que es prendran durant les Festes Patronals que tindran lloc del 16 al 25 d’agost. En la reunió han participat també els regidors de Policia i Seguretat, Ilde Añó, de Festes, Pedro Manchón, i d’Agricultura, Inma Díaz, juntament amb els comandaments de la Guàrdia Civil i Policia Local.

Miralles ha remarcat que «el dispositiu de seguretat se centra especialment en els actes que congreguen a un gran nombre de públic» i ha recalcat que «és molt important la coordinació entre les forces de seguretat». L’alcaldessa ha afirmat que «volem unes festes lliures d’agressions sexuals» i per tant, com l’any passat, es tornarà a instal·lar un punt violeta al recinte de penyes. A més, Miralles ha anunciat que també es durà a terme una campanya de prevenció de conductes addictives i de consum responsable d’alcohol, centrada especialment en evitar el consum d’alcohol per part de menors d’edat.

La subdelegada del Govern, per la seua banda, ha anunciat que «el dispositiu de seguretat serà molt similar al de l’any passat» i ha recordat que «seguim en alerta antiterrorista de nivell 4, i per tant són necessàries mesures de seguretat extraordinàries, sobretot en actes amb gran afluència de gent».

Respecte dels horaris de tancament, el del recinte de penyes serà a les 6.30 hores les vespres de festa (17, 23 i 24 d’agost) i a les 5.30 hores la resta dels dies. Els actes que es realitzen a l’annex del Pavelló Poliesportiu també finalitzaran com a màxim a les 5.30 hores, mentre que els de la plaça de la Constitució ho faran a les 5.00 hores.

Baixen els delictes
d’àmbit urbà

La reunió de la Junta de Seguretat ha servit també per a posar sobre la taula les estadístiques de delinqüència de l’ultim semestre. L’alcaldessa ha constatat que «a Benicarló hi ha hagut un descens en els delictes d’àmbit urbà, mentre que han augmentat a la resta de la comarca». Miralles ha recordat que es va posar en marxa un Grup Operatiu d’Autopistes (GOA) en l’AP-7, un dels punts conflictius, que ha ajudat a reduir els robatoris en l’àrea de servei.

Pel que fa a les incidències al camp, la subdelegada de Govern ha remarcat que «és important que la ciutadania denuncie qualsevol robatori per xicotet que siga».

Directe