Dilluns que ve s’activarà el Pla Provincial Contra els Mosquits

La diputada María Jiménez ha explicat que per al nou equip de govern desbloquejar el pla era una prioritat

La diputada de Medi natural, María Jiménez, ha informat que dilluns que ve es formalitzaran els contractes amb les dues empreses que han resultat adjudicatàries del Pla Provincial Contra els Mosquits, de manera que aquest pla podrà activar-se a partir d’aquest moment. Ho ha explicat al final de la reunió que ha celebrat amb diferents tècnics de la Diputació i a la qual també ha assistit el diputat Santi Pérez.

Encara que les adjudicacions ja van ser realitzades per l’anterior equip de govern, el Pla Provincial no havia pogut entrar en funcionament perquè no s’havia donat compliment a un dels requisits que figurava en el plec de condicions: que el 90% dels municipis de la província hagués expedit una autorització per a actuar en els seus termes municipals. Era un tràmit imprescindible perquè les competències per a realitzar tractaments per al control de plagues en zones de marjaleria, periurbanes i àrees fluvials, és municipal.

María Jiménez ha explicat que per al nou equip de govern desbloquejar aquest pla era un prioritat absoluta i ha agraït la gran labor realitzada pel personal de la Diputació, que en els 13 dies que porta com a diputada ha treballat amb eficàcia per a aconseguir l’objectiu que els ajuntaments aprovessin els permisos.

La responsable de Medi natural ha manifestat que “en la Diputació estem fent tots els esforços necessaris per a combatre la plaga de mosquits que tan molesta resulta per a la ciutadania”. Per això, “ja s’ha sol·licitat una reunió formal amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, perquè la nostra intenció és la de treballar de forma coordinada amb la Generalitat Valenciana per a lluitar contra aquest problema”.

Directe