Socialistes i Compromís arriben a un acord per “portar polítiques de progrés” a la Diputació

La gran aposta és frenar el despoblament de la província

Nomdedéu i Blanch escenifiquen l'acord amb una encaixada

PSPV-PSOE i Compromís han rubricat aquest dijous un acord de Govern per a la Diputació de Castelló basat en les línies estratègiques de justícia en el repartiment de fons als municipis, aposta per l’autonomia municipal, col·laboració amb la Generalitat, polítiques per a frenar el procés de despoblament i l’eliminació de competències impròpies.

Per part del PSPV-PSOE han estat en la taula negociadora el secretari general provincial, Ernest Blanch; la secretària d’organització, Estíbaliz Pérez; el secretari de Relacions Institucionals de l’Executiva Nacional, Carlos Fernández Bielsa, i el membre del Comité Nacional del PSPV-PSOE, Alexis Barrio. Representant a Compromís han estat Enric Nomdedéu; la diputada en les Corts, Belén Bachero, i el responsable de Comunicació, David Guardiola.

El secretari provincial del PSPV-PSOE, Ernest Blanch, ha assenyalat que “s’ha aconseguit un acord històric amb el qual es posa punt i final a 24 anys de corrupció i polítiques clientelistes, que procuraven el benestar d’uns pocs i no del conjunt de la població”.

Ha afegit que “a partir d’ara la institució es posa al servei de les persones, d’aquelles que més ho necessiten, les que viuen en els municipis d’interior i que pateixen el greu problema de la despoblació”. A partir de demà, “la Diputació de Castelló torna a ser la Diputació del poble”.

“Polítiques de progrés
després de 24 anys de dretes”

Per part seua, el portaveu de l’equip negociador de Compromís i membre de la direcció de Compromís, Enric Nomdedéu, s’ha mostrat “molt satisfet per haver aconseguit un acord perquè, juntament amb el PSPV-PSOE governar la diputació i impulsar polítiques de progrés després de 24 anys de polítiques de dretes”.

En aquest sentit ha afegit que “especialment estem satisfets perquè l’acord ens permetrà aproximar el que hem denominat polítiques botàniques, perquè hem demostrat en la Generalitat i en molts ajuntaments que sabem treballar junts, i ara també des de la Diputació ens permetrà abordar i impulsar totes aqueixes polítiques de rescatar persones, polítiques econòmiques i ambientals i ens facilitarà portar aqueixes polítiques a tots els municipis de la circumscripció de Castelló”.

Respecte a la distribució d’àrees de treball, l’acord entre PSPV-PSOE i Compromís contempla que Compromís assumirà les competències de Transició Energètica, Cicle Integral de l’Aigua i Residus, així com les àrees de Promoció Econòmica, Formació i Eocupación, i Programes Europeus. Per part seua, el PSPV-PSOE assumirà la resta d’àrees de treball de la corporació provincial.

Directe