Moliner s’acomiada de la Diputació

“Gràcies a tots els que heu treballat per construir una Diputació útil al servei d'una província protagonista”

“Avui me’n vaig amb la serenitat de la consciència tranquil·la, amb la responsabilitat de l’honor rebut, i amb la satisfacció pel treball realitzat, amb l’emoció de deixar grans amics i amb la passió per aquesta terra extraordinària i amb la gratitud infinita a tots els que ens han ajudat a fer les coses tan bé com sigui possible. Als qui comencen, els meus més sincers desitjos de sort, crec que la seva sort serà la de tota la província”.

Amb aquestes paraules ha conclòs el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, la seva intervenció, amb la qual ha tancat avui la legislatura en l’últim Ple de l’actual Corporació Provincial. Una sessió plenària en la qual tots els portaveus dels grups polítics de l’oposició han posat en valor la labor realitzada pel president Moliner al capdavant del Govern Provincial i amb la intervenció del qual el president ha acomiadat públicament la seva trajectòria al capdavant de la institució.

“Tancar un cicle
de vuit anys”

“Aquest és un ple important per a mi pel que suposa de tancar un cicle de vuit anys. Quan arribem en 2011 la societat castellonenca i la Diputació vivien immerses en una crisi econòmica, social, una crisi reputacional i identitària d’aquesta societat castellonenca. Ens vam proposar en aquell moment treballar per a intentar aportar nostre guanyo de sorra perquè allò canviés. Sempre he pensat que el treball és l’única eina que existeix per a canviar les coses, i a això ens hem dedicat durant aquests vuit anys. Ens dediquem en primer lloc a apuntalar la institució per a després poder-la projectar i transformar en el que volíem, que no era una altra cosa que una eina útil per a la societat, mai busquem una Diputació protagonista, sinó una província protagonista amb una Diputació útil per a ajudar-lo a ser-ho”.

El president Moliner ha agraït en la seva intervenció a “totes les persones que heu treballat durant aquests vuit anys en els equips de govern que han aguantat a aquesta presidència, als diputats d’aquestes legislatures en el Grup Popular, gràcies per haver entès el missatge des del primer moment, el treball sincer, sense mirar hores per a aconseguir l’objectiu de convertir la província en l’epicentre de les nostres polítiques perquè cada dia més castellonencs poguessin sentir-se més orgullosos de ser de la seva terra”.

“Gràcies a tots els diputats de les dues corporacions, als de govern i als de l’oposició. Hem estat molt millors a les aportacions de l’oposició. Algunes de les grans i bones coses que ha fet aquesta casa les ha fet gràcies a idees de l’oposició, i això li ho agraeixo. Ho hem fet amb sinceritat, tenint clar tots que estàvem sumant per a un projecte col·lectiu. El mèrit del consens pot partir de qui el proposa, però és compartit amb qui l’accepta, i si és cert que el consens calgui posar-lo en valor amb dues majories absolutes, també cal reconèixer sincerament el mèrit d’acceptar-lo des d’una oposició que té ganes d’aconseguir el poder i un legítim interès de desgast del Govern”.

“Gràcies a la gent
de tota la província”

El president Moliner ha posat en valor a més el treball dels funcionaris de la Diputació “que han fet possible el miracle de fer molt més amb molt menys, amb menys recursos i menys personal”. A més, ha agraït a tots els alcaldes i alcaldesses de la província la seva dedicació durant aquest temps. “Els he trobat sempre amb una col·laboració lleial i una voluntat obsessiva de treballar pel seu poble, els ajuntaments són la raó de ser d’aquesta casa i bona part del que hem aconseguit ha estat gràcies a ells i es mereixen la meva absoluta gratitud i reconeixement, especialment aquells que no cobren per ser alcaldes”.

Finalment, el president ha tingut paraules d’agraïment i gratitud amb tots els castellonencs. “Gràcies a la gent, als ciutadans que des de tots els racons de la província ens han permès compartir una conversa, una reflexió o una mirada d’ànim o de crítica, perquè unes i unes altres han servit perquè cada dia intentéssim tenir més il·lusió per fer bé les coses”.

Directe