El morellà Ximo Puig pren possessió com a President de la Generalitat

Arropat per personalitats polítiques, amics i familiars

El morellà Ximo Puig pren possessió com a President de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha urgit a la “irrenunciable, inajornable i imprescindible” solució al “problema valencià” amb un canvi en el model de finançament autonòmic, reivindicació en la qual “no hi ha un àpex de victimisme”, perquè sorgeix de la necessitat de “tracte just” per a “cinc milions d’espanyols que volen ser iguals” i és “bona per a la Comunitat Valenciana i per a Espanya”.

Durant la seua intervenció en el ple de les Corts de presa de possessió com president de la Generalitat de la X legislatura, Ximo Puig, ha subratllat que “ara és el moment de situar a la Comunitat Valenciana a l’Europa del segle XXI”, i ha indicat que “els reptes d’aquest temps exigeixen màxima determinació i cap conformisme”.

Ha al·ludit en aquest sentit a la importància de “lluitar contra el canvi climàtic i fer una transició ecològica racional; crear més ocupació i millorar la seua qualitat; garantir el dret a un habitatge digne i fer el nostre estat de benestar viable; impulsar definitivament la innovació en un nou model productiu i, sobretot, acabar amb el terrorisme masclista”.

El president ha defensat la necessitat de “una relació justa en el si de l’arquitectura institucional espanyola”. “El canvi de model de finançament, les inversions adequades en línia amb els pressupostos de 2019 no aprovats i la solució al deute són les urgències que tenim per davant”, ha subratllat Ximo Puig, per a qui “el missatge és clar: el que és bo per a la Comunitat Valenciana és bo per a Espanya”.

“Respecte, diàleg i
deliberació col·lectiva”

Puig ha assenyalat també que els “valors de l’humanisme”, és a dir, la llibertat, la igualtat, la solidaritat i la confiança en la ciència, són “fonamentals per a combatre les incerteses que promouen els qui volen retrotraure’ns a un passat de crispació i violència allunyat de l’imaginari que anem conquistant” i que està basat en “respecte, diàleg i deliberació col·lectiva”.

“Des d’ara mateix, us convoque a totes i a tots, sense cap excepció, a conjurar-nos per a guanyar el futur llaurant el present i passant pàgina del passat, però, això sí, fem-lo sense desmemòria, amb la consciència cívica d’aprendre dels errors per a anar teixint els encerts”, ha assenyalat també.

Tal com ha subratllat, “tenim el dret moral, ètic i polític d’alçar una Comunitat millor i, amb la força dels joves, de lluitar contra el canvi climàtic, liderar un futur sostenible i propiciar una societat més oberta i saludable”.

A més, ha proposat “aprofundir en un relat comú que cohesione el territori, que respecte la diversitat i que sume enfront de la divisió”. En aquest punt, ha al·ludit a les “dues finestres que ens obrin al món” que posseeix la Comunitat Valenciana, per la riquesa de ser bilingüe. “Parlem en castellà i en valencià, volem viure junts”, ha indicat.

Arropat per companys,
amics i familiars

El president s’ha dirigit també als cinc milions de dones i homes que viuen en el territori valencià i als al voltant de 135.000 que resideixen a l’estranger per motius laborals, familiars o d’estudis per a donar la seua paraula de prendrà cada decisió “com ha sigut fins ara, amb el desig i l’esperança de continuar avançant cap a un horitzó d’inclusió, de progrés, d’igualtat i de justícia social”.

“La meua obsessió, la meua determinació ha sigut, és i serà la satisfacció de poder mirar a tots i cadascun de vostés a la cara el dia que deixe la presidència”, ha agregat.

Per tal de prendre possessió de nou com a President de la Generalitat Valenciana, Puig ha estat arropat per polítics, personalitats del món de la cultura i també per amics i familiars.

Directe