“Acabar amb el terrorisme masclista, crear ocupació i respondre a l’emergència climàtica”

Ximo Puig anuncia els eixos del Botànic II al programa de Susanna Griso

“Acabar amb el terrorisme masclista, crear ocupació i respondre a l’emergència climàtica”

El reelegit President de la Generalitat, Ximo Puig, ha oferit aquest divendres posterior a la Investidura la primera entrevista televisada. Ha estat al programa matinal de Susanna Griso “Espejo Público” on Puig ha desglossat els punts claus de la nova legislatura que ara comença “Plantegem un govern quines prioritats seran: acabar amb la lacra del terrorisme masclista, continuar amb un escenari positiu per a l’economia, crear ocupació, respondre a l’emergència climàtica i garantir l’estat del benestar.

El govern del
Botànic II

A la Comunitat Valenciana “Hem sumat i finalment hi ha un pacte de govern que fins ara era a dos i ara es suma Unidas Podemos, però aquest govern “a la valenciana” no té perquè tindre una rèplica a nivell nacional amb Pedro Sánchez”, ha explicat Puig a Griso, donat a que “en el cas d’Espanya cal buscar altre tipus de geometries” per a formar govern.

Respecte a les Conselleries, que creixen de 10 a 12, sis per a PSPV, quatre per a Compromís i dos, amb vicepresidència inclosa, per a Unides Podem. “No s’amplien perquè hi ha tres socis, sinó perquè en aquests anys hem vist que és necessari. En l’època Camps n’hi havia fins a 14”, puntualitza Puig eixint al pas de les crítiques. La distribució de les competències “és una dinàmica de govern que no té que veure en l’augment de forces polítiques dins del govern. “L’extrema dreta de Vox vol acabar amb les autonomies, el que és tant anticonstitucional com l’independentisme català. La Constitució diu que Espanya és diversa i les autonomies han portat més proximitat al ciutadà i més democràcia”.

Ximo Puig, l’endemà de la seua investidura com a President de la Generalitat Valenciana, ha intervingut en directe en altres programes, com ara el magazín de vesprada de Risto Mejide, Todo es Mentira, a Cuatroª. Allí s’ha pronunciat sobre la recent polèmica política de si ha de governar sempre la llista més votada o no. Puig assegura que “el PP ho va dir amb total claredat fa un temps: no era lògic que un partit no donara el seu suport al partit més votat. Però ara és un partit a la deriva, i no predica amb l’exemple”.

Durant l’entrevista, Puig ha mostrat la seua preocupació per l’avanç electoral de Vox. “El més greu és que l’extrema dreta està marcant l’agenda de la dreta ara mateix”, ha dit el president.

Directe