La Marie Claire pot respirar amb els 2,5 milions de préstec que ja s’han fet efectius

Fins i tot s'havia hagut de crear una nova línia de l'Institut Valencià de Finances per a empreses grans en zones de poca població

La Marie Claire pot respirar amb els 2,5 milions de préstec que ja s’han fet efectius

L’Institut Valencià de Finances ha oficialitzat aquest dilluns un prèstec de 2,5 milions d’euros amb Fininval per a l’empresa tèxtil Marie Claire que permet a la companyia respirar després d’un any 2018 amb un ERO temporal que afectava a la major part del seu planter i un altre durant aquest any 2019 amb uns 100 acomiadaments majoritàriament voluntaris (82 a la planta de fabricació de Vilafranca i 18 al Centre Logístic de Borriol). El futur de l’empresa Marie Claire assegura la seua viabilitat i dona un respir a Vilafranca i també a les comarques castellenenques dels Ports, l’Alt Maestrat i les veïnes terres del Maestrazgo de Terol. Una injecció econòmica que serveix per aturar una situació complicada per a l’empresa, originada pel descens de comandes del seu principal client (Dr.Scholl) i pel venciment dels pagaments per l’ampliació de maquinària i inversions realitzades en aquestos anys per l’empresa Marie Claire.

Es tracta d’una excel·lent notícia per a l’empresa després d’un llarg camí en el que s’ha hagut de treballar molt per part de Marie Claire, de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament i fins i tot s’ha hagut de crear una nova línia (Fininval) per part de l’Institut Valencià de Finances per a empreses grans en zones de poca població que no tenien opció de comptar amb finançament.

Es requeria una
nova ajuda financera

L’empresa Marie Claire requeria actualment d’una ajuda financera per tal d’intentar solucionar els problemes de liquidesa que arrossegava als darrers temps. Han estat mesos d’incertesa amb tota la tramitació que ha estat necessari realitzar i això ha allargat també tot el procediment. L’Institut Valencià de Finances va aprovar aquest prèstec en una comissió el passat dilluns 10 de juny i immediatament es feia oficial l’operació, qüestió que permet respirar a Vilafranca i a la seua àrea d’influència per la importància de l’empresa Marie Claire a la zona.

L’any 2016 les càmeres de nord enregistraven aquest reportatge per al programa La7mana

S’espera que aquest prèstec de 2,5 milions euros de l’Institut Valencià de Finances amb la línia Fininval i que Marie Claire haurà de tornar en 7 anys puga normalitzar la situació a l’empresa. Han estat varies les reunions que l’empresa Marie Claire ha hagut de dur a terme, acompanyada en molts casos per l’Ajuntament de Vilafranca i molt gran l’esforç que s’ha hagut de fer també amb un gran exemple per part dels treballadors de l’empresa.

Directe