El morellà Ximo Puig és investit de nou president de la Generalitat Valenciana

Diumenge es viurà la Presa de Possessió que, com fa 4 anys, s’ha enfocat com a un acte festiu i participatiu

El morellà Ximo Puig és investit de nou president de la Generalitat Valenciana

Nova fita històrica la que es vivia aquest dijous a València amb la investidura d’un morellà, Ximo Puig, com a President de la Generalitat Valenciana. Una jornada que si bé fa 4 anys es va celebrar en un sol dia, en aquesta segona legislatura per a Puig com a president, s’ha dividit en dues sessions, donat a que ahir per la vesprada encara es signava del Pacte de Govern “Botànic II” entre el PSPV, Compromís i Unides Podem.

Aquest dijous pel matí, després del discurs de Puig d’ahir, s’obria el torn de la participació dels portaveus dels distints grups polítics amb les posteriors rèpliques del candidat a president.

La darrera part va ser la votació nominal i en veu alta per recolzar o no al candidat Ximo Puig.

Entre els diputats a les Corts del territori, si quatre anys abans la representació era d’Alberto García -pel grup Ciutadans-, enguany l’altra cara coneguda per als morellans és la d’Ernest Blanch, ex regidor de l’Ajuntament i, actualment, també secretari general del PSPV a nivell provincial. En total han sigut 46 vots en contra (PP i Ciutadans) i 52 vots a favor de Ximo Puig (PSPV, Compromís i Unides Podem).

La presa de possessió
serà aquest diumenge

Aquest diumenge es viurà la Presa de Possessió del càrrec de President de la Generalitat que, com ja va ocórrer fa 4 anys, s’ha enfocat com a un acte festiu i participatiu. Serà al migdia -encara no s’ha confirmat l’hora- quan Puig prometrà el càrrec a Les Corts Valencianes.

Tot seguit el nou govern dels valencians recorrerà a peu la distància fins al Palau en un passacarrer obert a la ciutadania i s’entrarà de nou al Palau de la Generalitat acompanyat dels assistents, obrint l’edifici a ser visitat, en una altra jornada rèplica de la viscuda l’any 2015 i que, de nou, passarà a la història.

Directe