Diputació aprova 100.000 euros per als bous d’arreu de la província

Fins a 148 entitats culturals rebran ajudes per a organitzar esdeveniments taurins

Diputació aprova 100.000 euros per als bous d’arreu de la província
Un acte taurí en una imatge d'arxiu / Foto: Miguel Ángel Troncho

La Diputació de Castelló ha aprovat avui en Junta de Govern la concessió de 100.000 euros d’ajudes a un total de 148 entitats culturals per a l’organització de festejos taurins en tota la província amb l’objectiu de fomentar aquestes activitats “que formen part de la cultura i les tradicions dels municipis de Castelló”, segons apunta l’administració provincial. Pràcticament tots els pobles de Castelló tenen actes taurins a les seues festes.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “cada convocatòria taurina que se celebra a la nostra província mobilitza a centenars de persones, convertint-se en un recurs turístic de primer nivell que dinamitza el municipi i afavoreix el teixit econòmic local. Per això, des del Govern Provincial volem ajudar a finançar i impulsar tot aquest tipus de celebracions”.

És per això que Sales ha ressenyat que aquest nou impuls econòmic s’enquadra dins de la “ferma intenció d’aquest Govern Provincial de mantindre’s ferm en la defensa de la tauromàquia i els bous al carrer com a element indissociable a la nostra història i la nostra tradició. Els ajuntaments, penyes i associacions que impulsen aquells festejos taurins que complementen els programes culturals i festius dels nostres pobles sempre comptaran amb el braç estès de la Diputació, perquè són els garants d’uns festejos que formen part intrínseca de la nostra província”.

“Un recurs turístic
de primer nivell”

En aquest sentit, el vicepresident Sales ha ressaltat que la Diputació “està i estarà al costat dels festejos taurins com demostra a través de l’Escola Taurina i ajudant a finançar aquestes celebracions perquè siga possible el seu manteniment”.

“Les festes taurines, a més de ser una tradició assentada en la nostra terra, són un recurs turístic de primer nivell que dinamitza els pobles i crea oportunitats laborals i de riquesa entre els castellonencs en mobilitzar a centenars de persones en cada convocatòria taurina que se celebra al llarg de l’any”, ha insistit.

Directe