L’ermita de Sant Roc, salvada de la ruïna

Amenaçava clarament amb poder caure que ja està consolidat després de molts anys de lluita

L’edifici patrimonial en pitjor estat que tenia Vilafranca, l’ermita de Sant Roc ja està salvat. Amb uns treballs que van començar al passat mes de setembre, l’empresa Arko 10 ha actuat a la teulada de l’edifici, substituint-la totalment però també a les esquerdes, teulades laterals, cor o altres zones de l’ermita que han millorat notablement el seu aspecte. Aquest dilluns i aprofitant la festa de Pasqua del Llosar, representants municipals i de la Parròquia Santa Maria Magdalena visitaven l’ermitori per observar el canvi que s’ha produït. Un edifici que amenaçava clarament amb poder caure i que després de molts anys de lluita ja es troba fora de perill. Des de la Parròquia de Vilafranca s’ha valorat el treball realitzat amb una gran actuació a tota la teulada, que ha estat desmuntada i refeta íntegrament.

Tindrà un ús
religiós i també cultural

Des de la Parròquia es té el convenciment de que l’edifici de Sant Roc, de caràcter religiós podrà ser utilitzat per activitats culturals a Vilafranca i que els veïns i veïnes trauran partit de les obres de consolidació que s’acaben de realitzar.

L’Ajuntament de Vilafranca es mostra satisfet amb la restauració de Sant Roc. Un edifici construït entre 1705 i 1725 per dedicar-lo al patró del poble i que ha comptat des dels seus inicis amb una història difícil que no ha contribuït en absolut al seu bon estat de conservació. Ara amb aquesta important rehabilitació Sant Roc ha estat salvat d’unes perspectives de futur que no eren gens optimistes.

A més, cap la possibilitat d’intentar afrontar nous treballs a l’interior de l’ermitori una vegada realitzada la part important de supervivència de l’edifici. Les pintures o l’escala d’accés al rehabilitat cor poden estar entre les prioritats.

El 27 de juliol de 2011 ja es feia una visita tècnica per valorar l’estat de l’ermita

El 13 de setembre de 2018 s’instal·laven les bastides per acometre la rehabilitació de Sant Roc amb la intenció de reparar la teulada i que finalment han beneficiat a més parts de l’edifici. El divendres 7 de juny finalitzava un obra que ha estat clau per salvar l’estructura d’aquest històric edifici de Vilafranca.

Directe