Vilafranca rep la distinció que la reconeix com a Capital Cultural Valenciana 2019

A l'acte han estat presents Óscar Tena, Sílvia Colom, la tècnica de cultura Ana Querol i el de turisme Guillem Monferrer

Vilafranca rep la distinció que la reconeix com a Capital Cultural Valenciana 2019

Vilafranca ha rebut aquest dijous 6 de Juny a València i de mans del Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà la distinció com a Capital Cultural Valenciana 2019 juntament amb la població d’Altea (Alacant). Vilafranca és la Capital Cultural dels municipis menors de 5.000 habitants i Altea ho és en quant a les poblacions superiors a aquesta xifra.

A l’acte de lliurament d’aquesta distinció ha estat present Óscar Tena, Alcalde de Vilafranca juntament amb Sílvia Colom, Tinent d’Alcalde del municipi, Ana Querol tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i Guillem Monferrer, tècnic de Turisme. També ho feia una delegació d’Altea encapçalada pel seu Alcalde, Jaume Llinares.

Vilafranca rebia per part de la Conselleria i de l’Institut Valencià de Cultura la Capitalitat Cultural Valenciana en aquest any 2019 gràcies al seu projecte al voltant de la programació cultural, esportiva i festiva del municipi que s’arreplega a L’Agenda Activa trimestral i en la que participa gran part del seu teixit associatiu per fer-la possible. A l’acte, el Conseller Vicent Marzà ha destacat “la Cultura com a eina vertebradora del territori i com a generadora de benestar i riquesa econòmica, valorant la importància de descentralitzar la cultura més enllà de les grans ciutats i fer-la arribar a tots els indrets de la Comunitat”.

Per la seua banda l’Alcalde de Vilafranca Óscar Tena ha destacat a València “que la Capitalitat Cultural Valenciana és un reconeixement intangible que ha generat molta alegría a Vilafranca.Una distinció al teixit cultural i associatiu del municipi molt potent i que ha estat possible gràcies al treball desinteressat de la gent. En paraules d’Óscar Tena la cultura “és una eina de progrés, cohesió i igualtat”. El primer edil vilafranquí ha destacat la importància dels dos patrimonis de la Humanitat amb els que compta el municipi com son la pedra en sec i les pintures rupestres llevantines. Finalment Óscar Tena agraïa a Ana Querol, tècnica de Cultura i Guillem Monferrer, tècnic de Turisme la seua dedicació que ha estat bàsica en tot aquest procediment.

Fins ara ja s’ha realitzat alguna activitat a Vilafranca al voltant de la Capitalitat Cultural Valenciana com és el concert del grup de música folk ‘Els Jóvens’ o el Concert ‘Veus Femenines’ del Cor de la Generalitat. Aquest divendres 7 de juny i abans de l’inici de la XX edició de la Mostra de Teatre ‘Capsigrany’ tindrà lloc l’acte oficial d’inauguració de la Capitalitat Valenciana de la Cultura a Vilafranca, fet que s’ha endarrerit unes setmanes pel procés electoral viscut al darrer mes tant a nivell nacional com autonòmic, europeu i local.

L’ampla oferta cultural que habitualment ofereix Vilafranca, juntament amb el treball de les associacions amb les que compta el municipi i que realitza gran quantitat d’esdeveniment de tot tipus durant l’any ha merescut aquesta distinció que aquest dijous 6 de juny s’ha lliurat al Centre Cultural del Carme de la ciutat de València.

Directe