El debat d’investidura de Ximo Puig com a President de la Generalitat serà entre el 6 i el 12 de juny

La candidatura del morellà ha sigut l'única presentada a les Corts

El debat d’investidura de Ximo Puig com a President de la Generalitat serà entre el 6 i el 12 de juny
Ximo Puig a les Corts Valencianes, el 25 de juny de 2015

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha informat que este migdia s’ha tancat el termini per presentar candidatures a la Presidència de la Generalitat Valenciana. A les 14 hores finalitzava el termini i només s’ha registrat la candidatura presentada pel Grup Socialista, en la persona del diputat i actual President en funcions de la Generalitat, Ximo Puig, registre fet el passat 30 de maig.

Demà es reunirà a les 10 hores la Mesa de les Corts i a les 11 hores la Junta de Síndics, on s’informarà de la única candidatura presentada i també que s’obrirà una ronda d’entrevistes del President de les Corts amb els portaveus dels diferents grups parlamentaris. Després de la Junta de Síndics de demà es coneixerà els dies i l’ordre de citació del President als representants dels grups, per conèixer el seu posicionament davant del debat d’investidura.

Seguint el procediment que marca el Reglament de les Corts, oïda la Junta i després de la ronda d’entrevistes amb els grups, la Presidència fixarà la data per a la celebració del debat d’investidura, una data que, segons els terminis reglamentaris, no pot ser abans del dia 6 ni després del dia 12 de juny.

Segons especula la premsa autonòmica, seria el dimecres 12 de juny quan es celebre aquest ple per a poder, el diumenge següent 16 de juny, prometre el càrrec de president del Consell davant les Corts i nomenar posteriorment el nou executiu. El fet que Puig triara un diumenge seria per a poder fer un acte semblant al de fa 4 anys, amb una passejada dels grups que conformen el govern des de les Corts fins al Palau de la Generalitat i fer partícip a la ciutadania d’aquest començament d’una nova legislatura.

Ple d’investidura de Ximo Puig com a President de la Generalitat, el dijous 25 de juny de 2015

Els processos de començament de la X Legislatura de les Corts Valencianes continuen i este dijous, 6 de juny, està prevista la constitució de les comissions, amb l’elecció de les corresponents Meses de cada comissió.

Directe