Diputació s’alia amb la UJI per l’acceleració empresarial i contra el canvi climàtic

Amb dos convenis que sumen 90.000 euros, segons ha acordat Moliner amb la rectora Alcón

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, han materialitzat dos dels importants acords que manté la Diputació amb la Universitat, d’una banda la signatura del conveni de finançament del programa d’acceleració empresarial Castelló Global Program amb 65.000 euros per part de la Diputació i, per una altra, el nou conveni de col·laboració sibre l’Observatori Provincial del Clima i Sosteniment de l’Estació de Canvi Climàtic i dels seus efectes sobre els recursos hídrics a la província de Castelló, amb una aportació de 25.000 euros per part de la Diputació.

El president Moliner ha assegurat que “hem mantingut una reunió de treball fruit de l’excel·lent relació que Universitat i Diputació hem mantingut durant aquests anys. Som conscients que som dos aliats en el territori, que sumar-li valor per part del major focus de coneixement com és l’UJI a cadascun dels pobles i racons de la nostra terra ha sigut una obsessió per part d’aquest Govern Provincial, i crec que hem comptat amb la Universitat com a gran aliada. Vull agrair l’excel·lent predisposició dels rectors de la Universitat que han estat sempre col·laborant amb la Diputació i el fet d’haver generat tantes oportunitats a tanta gent en tots els racons de la província de Castelló gràcies a aquesta col·laboració”.

Per part seua, la rectora s’ha sumat a les paraules del president indicant que “hem signat aquests últims convenis amb la Diputació, i per a nosaltres ha sigut una satisfacció col·laborar en els programes culturals, de territori, amb la Diputació. Ho hem fet, com sempre fem les institucions, amb lleialtat institucional, hem tingut molt bon acolliment per part de tota la societat del territori de Castelló. Crec que aquests programes que Diputació i Universitat hem portat de la mà ens han ajudat a tots a continuar avançant en el que volem, que és que el coneixement generat en la Universitat arribe a tota la societat”.

A més dels convenis ja citats, cal tindre en compte que la Diputació i la Universitat Jaume I mantenen altres importants vies de treball conjunt, com és el cas del conveni de col·laboració per a la contractació en la Diputació d’acabats de titular a través de la Fundació Universitat Empresa de l’UJI. Una important iniciativa que permet contractar anualment a desenes de joves i per a la qual la Diputació destinarà en 2019 100.000 euros.

Al marge de les ja citades, totes dues institucions mantenen més línies de treball actives com són la Càtedra per a l’Estudi de Centres Històrics Diputació de Castelló (amb el projecte Camins del Penyagolosa), i la Biblioteca dels Aules (col·lecció de publicacions que impulsen totes dues institucions per a posar en valor treballs relacionats amb la cultura i història de la província).

Directe