Morella prepara per al 8 de juny la I Trobada de Consells d’Infància de les ciutats CAI de Castelló

Morella va ser la primera ciutat de la província en aconseguir aquest reconeixement que atorga Unicef

Xiquets del Consell de la Infància de Morella, junt amb l'alcalde i la regidora, en una imatge d'arxiu

Morella acollirà el 8 de juny la I Trobada de Ciutats CAI-Unicef Província de Castelló amb la participació de Castelló de la Plana, Vall d’Uixó i Morella. D’aquesta manera, els consells de les tres ciutats es reuniran per a realitzar diferents activitats de forma conjunta i intercanviar idees. A més, el pròxim dimecres es reunirà el Consell d’Infància de Morella per acabar de perfilar els detalls d’aquest encontre.

La regidora d’Educació i Joventut, Judit Garcia, ha destacat que “ens fa molta il·lusió celebrar aquesta primera trobada entre les Ciutats Amigues de la Infància de la província i que les xiquetes i xiquets dels consells es coneguen i intercanvien idees sobre aquest projecte”. L’edil ha explicat que “al mes de maig es van celebrar encontres a les províncies de València i Alacant i ara és el nostre torn per poder posar en comú aquestes tres ciutats CAI”. Judit ha recordat que “a través del Consell d’Infància, els xiquets i xiquetes de Morella participen activament en la vida de la ciutat apropant les seues propostes per a millorar-la”.

Cal recordar que el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància l’atorga Unicef a qualsevol ciutat, poble, comunitat o sistema de govern local compromés amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents d’acord a la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Així, Morella va rebre aquest reconeixement l’any 2016 i va ser la primera ciutat de la província de Castelló en aconseguir-lo.

El Consell de la Infància està format per diversos xiquets i xiquetes entre 6 i 14 anys, l’alcalde de Morella, la regidora de Joventut, dos mestres del col·legi i dos de l’Escola Infantil. Aquest es reuneix periòdicament a Morella per a escoltar i debatre les diferents propostes i millores que els més menuts tenen al voltant de la ciutat. D’aquesta manera, es pretén escoltar i posar en valor les opinions dels xiquets i xiquetes, així com involucrar-los en aquells assumptes que els impliquen.

Programació I Trobada Consells d’Infància
de les ciutats CAI-Unicef

El dissabte 8 de juny tindrà lloc la I Trobada dels Consells d’Infància de les ciutats CAI-Unicef Província de Castelló amb Inauguració a les 11.00 hores. A continuació, a les 11.30 hores, es realitzaran les Dinàmiques de presentació i a les 12.00 hores cada consell explicarà Com és el meu consell. A les 13.00 hores Taller d’habilitats. A la vesprada hi ha programada una Visita al Castell de Morella. Les defenses des del Castell. De la prehistòria fins al segle XIX a partir de les 15.00 hores. Finalment, a les 16.30 hores, Dinàmica de comiat.

Directe