La rehabilitació del Jardí del Mucbe completarà l’entorn de l’antic Convent de Sant Francesc

El jardí comptarà amb un hort botànic i una àgora per a concerts i activitats culturals

La rehabilitació del Jardí del Mucbe completarà l’entorn de l’antic Convent de Sant Francesc

L’empresa adjudicatària ja treballa en l’adequació del jardí interior del museu, que completarà definitivament la rehabilitació de l’antic Convent de Sant Francesc. Les actuacions suposaran la recuperació de l’esperit de l’hort dels franciscans, la zona que els monjos que habitaven el convent dedicaven al cultiu de plantes, flors i productes per a l’alimentació.

En concret, el nou espai cultural, de 1.900 metres quadrats, es dividirà en tres zones: una per a l’hort botànic en què es mantindran els arbres que existeixen i es plantaran espècies de flors i vegetals autòctones; una altra per a l’àgora amb una grada amb capacitat per a 100 persones; i una tercera que solucionarà els problemes d’accés del carrer Madrid, on també es plantaran arbres. A més de l’entrada del carrer Madrid, el projecte contempla altres dues entrades: una segona pel carrer de la Pau i una tercera per l’interior del mateix museu.

El projecte està pressupostat en 197.704,2 euros, 150.000 euros del total aniran a càrrec de les inversions financerament sostenibles de la Diputació de Castelló dins del Pla Castelló 135. La part restant anirà a càrrec de l’Ajuntament.

Directe