Benicarló tindrà dos nous tallers d’ocupació per a persones amb dificultats d’inserció laboral

Amb una durada de 6 mesos, donaran formació en jardineria a 24 persones

El regidor de Promoció Econòmica en funcions, Román Sánchez, ha anunciat avui que Benicarló posarà en marxa, a partir del 31 de maig, dos nous tallers d’ocupació destinats a persones vulnerables amb dificultats d’inserció laboral. Sánchez ha incidit en què «l’objectiu principal és millorar l’ocupabilitat dels col·lectius més desafavorits, i per això la selecció de tots els alumnes-treballadors s’ha fet en coordinació amb l’Àrea de Benestar Social».

Els dos tallers, que tenen una subvenció de 116.000 euros cadascun, combinaran una part de formació teòrica i una altra de pràctiques laborals i se centraran en la jardineria. Els alumnes-treballadors que aconseguisquen superar tant la part teòrica com la pràctica obtindran el certificat de professionalitat d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria. En cas que el taller es pugués ampliar a 1 any més, com ha passat enguany amb el taller Et Formem d’administratius, els alumnes-treballadors podrien optar a aconseguir dos certificats de professionalitat més.

Román Sánchez ha detallat que, dels dos tallers, un s’ha concedit a l’Ajuntament de Benicarló i l’altre al Pacte Territorial per l’Ocupació Maestrat Litoral (Obsedi Maestrat), un projecte gestionat des de Benicarló i que inclou, a més de Benicarló, les poblacions de Vinaròs, Peníscola, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena, Càlig, Sant Jordi i Sant Rafael. Els 12 alumnes-treballadors juntament amb el personal docent i directiu del taller d’Obsedi Maestrat se seleccionaran entre la ciutadania dels municipis que en formen part.

Directe