Sílvia Colom Monferrer amplia la majoria socialista a l’Ajuntament de Vilafranca

L'oposició estarà formada per 2 regidors de Compromís i 1 regidor del PP

El passat 11 de febrer marcava un punt d’inflexió en la política local vilafranquina amb la dimissió de Vicente Marín i Alfonso Prades, els dos regidors que tenia el Partit Popular a Vilafranca. Ho argumentaven amb el desacord amb la política de direcció del partit en l’àmbit nacional i provincial i es lamentaven de la poca atenció que reben de la direcció de Castelló així com de la línia marcada des de Madrid per la formació conservadora. L’ajuntament de Vilafranca es quedava només amb 9 regidors fins a la formació del nou consistori sorgit de les urnes després del 26M.

Després d’aquesta dimissió en bloc, els populars han hagut de recórrer a persones amb poca o cap vinculació amb Vilafranca com és el cas del cap de llista Jairo Sans Peris, el que ha passat factura al PP. El Partit Socialista ha passat de sis regidors a tindre’n 8, tot i que la llista del PSPV tenia nou cap de cartell. Sílvia Colom Monferrer substituïa a Oscar Tena després de 16 anys i serà la primera dona alcaldessa. Colom, tot i encapçalar la llista per primera vegada, ha sigut regidora els darrers 12 anys. En quant a vots, el PSPV té 847 vots (67,7%), Compromís 276 vots (21,38%) i 115 el PP (8,91%).

Completen l’Ajuntament de Vilafranca Cándido Andrés Gascó, Bruno Morraja Deusdad, Maria Vicente Garcia, Oscar Tena Garcia, Rebeca Andrés Falcó, Cristòbal Troncho García, Valentín Miravet Sales i Maria Teresa Garcia Garcia.

L’oposició estarà formada per 2 regidors de Compromís, Francesc Monfort Granell i Lidia Domingo Marco i 1 regidor del PP, Jairo Sans Peris. Tant Compromís com el PP perden un regidor cadascú, que són els que guanya el PSPV.

Directe