Els Ports tria als seus representants als ajuntaments

En les eleccions municipals amb més candidatures que mai en democràcia

Aquest diumenge la comarca dels Ports decideix els governs dels ajuntaments per als propers quatre anys. Aquesta qüestió, que en d’altres comicis era habitualment una successió de veïns presentats en diferents formacions polítiques, en aquesta trobada electoral ha adquirit uns altres matisos que desperten tot un seguit d’incògnites que es resoldran durant l’escrutini de la nit electoral.

Per una banda, en algunes poblacions en les que hi havia dificultats per tal de formar candidatures, n’han aparegut unes quantes i en la seua majoria portades a terme pels mateixos veïns. És el cas, per exemple, de Todolella, on un pare encapçala una candidatura i s’enfronta al seu propi fill, que va al capdavant d’un altra.

A Sorita, com a curiositat, hi ha una candidatura tota d’homes (PP) i un altra tota de dones (Ciutadans), mentre que la llista del PSOE es redueix a només un nom. Hi ha familiars propers repartits en les diferents candidatures, fins i tot algú que es va presentar per un partit d’esquerres, en aquestes eleccions prova sort per un partit de dretes.

“Paracaigudistes i cuneros”

D’altra banda, hi ha partits polítics que han volgut presentar-se en molts de pobles on els veïns no els han fet costat per donar el seu nom a les llistes, així que han tirat mà de militants i simpatitzants d’altres llocs de l’Estat, apareixent candidats que viuen a l’altra part d’Espanya (Jaén, per exemple, d’on es la candidata del PP a Herbers). Les llistes del PP a Cinctorres, Forcall i Morella estan ocupades per persones sense cap relació constant amb els pobles pels que es presenten, i si son sabedors de la realitat i els problemes dels municipis, ho seran, en tot cas, per la premsa.

També cal remarcar que per aquestes eleccions locals han aparegut diferents agrupacions d’electors en determinats pobles, com són el cas d’Agrupació per Cinctorres, Agrupació d’Electors d’Herbers, Agrupació d’Electors La Mata Parlem, Unión por Todolella o Viu Villores. En el cas concret de Cinctorres l’irrupció d’aquest nou partit ha creat un escenari electoral inèdit en la recent democràcia.

Directe