La Diputació restaura la Font de San Miguel de Canet

El Govern Provincial ha començat els treballs de consolidació i neteja d'aquesta peça creada l'any 1923

La Diputació restaura la Font de San Miguel de Canet

La Diputació de Castelló ha començat ja els treballs de conservació i restauració de la Font de San Miguel de Canet lo Roig com a part del seu impuls a la conservació del patrimoni cultural dels municipis com a element dinamitzador d’aquests. Les labors de restauració i conservació permetran consolidar les figures dels lleons i de fotos els elements ornamentals de la font.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha comprovat la marxa dels treballs que en un termini de sis setmanes “permetran retornar l’esplendor d’aquesta peça tan emblemàtica per a Canet, situada en el cor de la seva plaça nova. Des del Govern Provincial estem convençuts del potencial del patrimoni dels nostres pobles, no només pel seu valor cultural i històric, motiu d’orgull per a tots els castellonencs, sinó també com a reclam turístic i element dinamitzador de l’activitat dels nostres pobles”.

Cal tenir en compte que durant aquestes setmanes de treballs es procedirà a més a la neteja i tractament biocida per a l’eliminació de molses i líquens de la font, i al farciment i segellat d’esquerdes i fissures que presenta. El treball més tediós serà el que es refereix a les figures dels lleons, en les quals es reconstruiran els seus que manca, amb tractament de tots els elements per a estabilitzar els elements metàl·lics. Tot això suposarà una inversió estimada per part de la Diputació de 12.000 euros.

Directe